Hava Durumu

Suriye'de Rus uçağı düştü! Çok sayıda ölü var

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Rusya'ya ait askeri nakliye uçağının düştüğünü duyurdu. Bakanlık 26 yolcunun ve 6 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye'de Rus uçağı düştü! Çok sayıda ölü var

Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri, An-26 tipi bir askeri kargo uçağının Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim hava üssündeki iniş pistine neredeyse 500 metre uzaklıktayken yere çakıldığını açıkladı. Uçağın içindeki 26 yolcu ve 6 mürettebattan hayatta kalanının olmadığını söyleyen yetkililer, olay yerinden gelen ilk bilgiler uçağın teknik bir arıza sebebiyle düşmüş olabileceğini söyledi. Diğer taraftan yetkililer, yere çakılmadan önce uçağa ateş açılmadığını, yani bir saldırının söz konusu olmadığını belirtti.  Açıklamada bakanlık komisyonunun uçağın düşme sebeplerine ilişkin inceleme başlattığı kaydedildi.

3 SENE ÖNCE DE DÜŞMÜŞTÜ

Son olay An-26 tipi bir kargo uçağının Suriye'de ilk düşüşü değil. Suriye ordusuna ait bir An-26 uçağı  Ocak 2015'te İdlib'de kuşatma altında olan askeri bir havaalanına inerken düşmüştü. An-26 uçakları, mürettebat üyeleri dışında 38 yolcu ve 5.500 kilogram kargo taşıma kapasitesine sahip.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.