Hava Durumu

'Suriye'ye saldırılara Ruslarla Türkleri ayırdık'

Fransa Cumhurbaşkanı hafta sonu Suriye'ye düzenlenen hava operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Batı'nın yanında yer aldığına dikkat çeken Macron, "Saldırılarla Ruslarla Türkleri ayırdık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Suriye'ye saldırılara Ruslarla Türkleri ayırdık'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de düzenledikleri hava saldırısıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Söz konusu saldırının başarılı şekilde gerçekleştiğini ifade eden Macron, saldırıyla Suriye konusunda Rusya ve Türkiye arasında görüş ayrılığı yaratabildiklerini belirtti. Macron, "Bu saldırıyla Ruslarla Türkleri ayırdık. Türkler kimyasal silahları kınadı" dedi. "Tüm taraflarla konuşmak Fransa'nın görevi" diyen Macron Türkiye'yi ziyaret edip, orada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmek istediğini ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı bunu önceden planladığını ancak Suriye'deki saldırı nedeniyle gerçekleştiremediğini de sözlerine ekledi. Macron,  açıklamasında ABD Başkanı Domald Trump ile görüşmesine de değindi.

TRUMP'I İKNA ETTİK

Trump'ın Amerikan birliklerini Suriye'den çekme açıklamasına atıfta bulunan Macron, kalmalarının önemli olduğu konusunda Trump'ı ikna ettiğini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron aynı zamanda Suriye'ye düzenlenecek saldırıların yalnızca kimyasal silah tesisleriyle sınırlandırılması konusunda da Washington'ı ikna ettiklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.