Hava Durumu

Suriyeli de olsa o da bir kadındı

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli bir anne 11 aylık çocuğu ve karnındaki bebeği ile birlikte vahşice öldürüldü. Olayın genel okuması "Suriyelilere yönelik ırkçı saldırı" şeklinde oldu. Ancak Katledilen Suriyeli bir sığınmacı da olsa bir kadın!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2017 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriyeli de olsa o da bir kadındı

Sakarya'da yaşanan vahşet  vicdan sahibi tüm vatandaşların kanını dondurdu.Bugünkü köşesinde olaya sadece etnik bir cinayet değil de kadına şiddetin bir örneği olarak bakılması gerektiğine vurgu yapan yazarımız H.Gül Kolaylı tecavüzün nasıl bir 'etnik silah' olarak kullanıldığına dair değerlendirmelerde bulundu:

"Tecavüz aslında erkek egemen toplumun binlerce yıllık savaş deneyiminden biriktirdiği bir şey... Kadını mal olarak görüldüğü toplumda, savaşların galibi, malın üzerindeki mülkiyet hakkını kullanıyor.

Binlerce yıllık bu zalim gelenek ne yazık ki günümüzde hala bazı yörelerde sürüyor...

Tecavüze uğrayan kadınlar aile meclisleri kararıyla cezalandırılıp infaz ediliyor...

İŞİD tecavüz sistematiğini işgal ettiği topraklardaki toplumları yok etmek, o toplumun erkeklerini aşağılamak üzere hayata geçiriyor...

İşte, öldürülen kadının eşinin Suriye'deki yakınlarına trafik kazası geçirdiğini söylenmesini istemesi de binlerce yıllık toplumsal bilinçaltının sonucudur"

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.