Hava Durumu

Suriyeli fuhuş çetesinin eline düşen kayıp genç kızı Bursa polisi kurtardı!

Konya'da kayıp genç kızını sosyal medyada ilanla arayan baba, kızının Suriyeli fuhuş çetesi tarafından kaçırıldığını öğrendi. Çete, fuhşa sürüklediği genç kızın babasından 7 bin dolar fidye isteyince acılı baba ikinci şokunu yaşadı. 'Kızın Bursa'da gelip al' demelerinin ardından yola düşen baba Bursa polisinin başarılı operasyonuyla kızına kavuştu, 1'i kadın 4 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2021 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriyeli fuhuş çetesinin eline düşen kayıp genç kızı Bursa polisi kurtardı!

Olay, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Konya ilinde meydana geldi. Konya'da kuyumculuk işi ile uğraşan 47 yaşındaki A.A.H. isimli baba evden çıkarak kaybolan genç kızını bulmak için Konya İl Emniyet Müdürlüğünün yolunu tuttu. Genç kız polis ekipleri tarafından aranırken, daha çabuk bulunması için baba sosyal medyada hesaplarından kızının fotoğraflı kayıp paylaşımında bulundu.

İddiaya göre sosyal medyadaki babasının paylaşımını gören 21 yaşındaki S.B.A. ise babasını arayarak, ''Baba beni merak etme ben iyiyim. Ben Iraklı biriyle evlendim ve mutluyum'' dedikten sonra telefonu kapattığı öğrenildi. Konuşmanın ardından acılı baba kızına tekrardan ulaşmaya çalışsa da ulaşamadı.



''7 bin dolar verirsen kızını al ''

Aradan geçen bir iki gün sonra babanın telefonu tekrardan çaldı. Bu sefer telefonda 35 yaşındaki Suriyeli S.K. vardı. S.K. telefonda, ''Kızın bizde İstanbul'da Esenyurt ilçesindeyiz gel al'' dedi. Durum üzerine baba A.A.H. harekete geçti. Sonrasında tekrar telefonu çalan babaya, ''Kızını almak için 7 bin dolar ver. Kızın Bursa'da Kestel ilçesinde gel al'' dedikleri öğrenildi.


Yaşanan olay üzerine acılı baba Bursa'ya doğru yola çıktı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile bağlantısı kurulan baba Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri ile koordineli, şüpheliler ile tekrardan telefon bağlantısı kurdu. İstedikleri 7 bin doları vermeyi kabul eden şüphelilerden adres istedi. Şüpheliler merkez Yıldırım ilçesinde bulunan bir yerden konum atması üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şüpheliler daha sonra polisinde işin içinde olduğunu anlayınca kaçmaya başladı. Ekipler tarafından tespit edilen şüphelilerin bulunduğu otomobil Gençosman Kavşağında durdurularak içerisinde bulunan 2 şüpheli ters kelepçe yapılarak yakalandı.

Fuhuş yaptırdıkları eve yapılan baskın sonucu genç kız kurtarıldı

Şüphelilerin kızın Yalova'da olduğunu ifadelerinde belirtmelerinin ardından tekrardan harekete geçen polis ekipleri Iraklı ve 31 yaşındaki kadın şüpheli H.E.Z.'nin bulunduğu ikamete baskın düzenledi. Burada buldukları kayıp genç kızı babasına teslim etmelerinin ardından gözaltına alınan 1'i kadın 4 kişi Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Emniyette ifadeleri alınan şüpheli İ.B., A.C., H.E.Z. ve S.K. adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.