İşte Uzak Doğu usulü susamlı ve brükel lahanalı fırında somon tarifi...
Haber Giriş Tarihi: 28.03.2021 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2021 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz.
Yapımı için malzemeler
150 - 200 gr somon fileto
12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sosu için:
2 diş kıyılmış sarımsak
Bir miktar rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1 çorba kaşığı tamari
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı susam yağı
Bir tutam biber
Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.
2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.
3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın.
4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.
5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın.
Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Susamlı ve brüksel lahanalı fırında somon tarifi!
İşte Uzak Doğu usulü susamlı ve brükel lahanalı fırında somon tarifi...
Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz.
Yapımı için malzemeler
150 - 200 gr somon fileto
12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sosu için:
2 diş kıyılmış sarımsak
Bir miktar rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1 çorba kaşığı tamari
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı susam yağı
Bir tutam biber
Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.
2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.
3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın.
4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.
5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın.
Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Milliyet
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da geleneği bozmadılar, 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı”
Bursa'da duyarlı vatandaşın hareketi taktir topladı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamaları açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan "yeni anayasa" açıklaması
TBMM’de 23 Nisan resepsiyonu
TFF, Süper Lig'de 33. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı
Bursa’da 23 Nisan coşkusu kentin dört bir yanını sardı
Yıldırım'da 23 Nisan coşkusu