Hava Durumu

Suudi Arabistan'da hac hazırlıkları devam ediyor

Mekke Belediye Sözcüsü Raad el-Sharif, Temmuz ayı ortasında başlayacak hac sezonu için yapılan hazırlıklar kapsamında Mekke ve kutsal mekanlarda 58 tünel ve 59 köprü hazırlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2021 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2021 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudi Arabistan'da hac hazırlıkları devam ediyor

Suudi Arabistan'da hac ibadetinin başlamasına sayılı günler kala hac sezonu için hazırlıklar devam ediyor.

Bu sene sıkı koronavirüs tedbirleri altında gerçekleştirilecek hac ibadeti sırasında temasları en aza indirmek için zemzem şişelerinin dağıtımında ve kutsal alanları temizleme işlemlerinde robotlar ve yapay zeka kullanılacağı daha önce açıklanmıştı.

58 TÜNEL VE 59 KÖPRÜ HAZIRLANIYOR
Mekke Belediye Sözcüsü Raad el-Sharif de bugün yaptığı açıklamada, Temmuz ayı ortasında başlayacak hac sezonu için yapılan hazırlıklar kapsamında Mekke ve kutsal mekanlarda 58 tünel ve 59 köprü hazırlandığını duyurdu.

Tünel ve köprülerin yanı sıra havalandırma, yangın söndürme sistemleri, yedek jeneratörler, nem ve gaz sensörleri ile görüntü cihazları ile ilgili çalışmaların da tamamlanmaya çok yakın olduğunu söyledi.

SIKICA DENETLENDİĞİ BELİRTİLDİ
Mekke Belediye Sözcüsü el-Sharif, hacılara en iyi hizmeti sunmak için gerekli tüm koşulları sağlama amacıyla söz konusu unsurların işleyişi ve bakımının belediye tarafından sıkıca denetlediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.