Hava Durumu

Suudi Arabistan'da peş peşe patlama...

Suudi Arabistan'ın Abkayk kentinde bulunan Suudi petrol tekeli Aramco'nun üretim tesislerinde peş peşe patlama meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudi Arabistan'da peş peşe patlama...

Suudi Arabistan'ın doğusunda Ed Dammam vilayetine bağlı Abkayk kentinde, Suudi petrol tekeli Aramco'nun üretim tesislerinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Finansal açıdan dünyanın en değerli kuruluşu olarak gösterilen Suudi petrol tekeli Aramco'nun üretim tesislerinde meydana gelen patlamaların görüntüleri sosyal medyadan paylaşılırken, yerel kaynaklar olayın sabotaj nedeniyle gerçekleşmiş olma ihtimalini vurguluyor.

Suudi Arabistan'ın Mart 2015'ten bu yana Yemen'de sürdürdüğü haksız savaş ve işgal karşısında Yemen ordusu ve Ensarullah güçleri, işgal koalisyonun havaalanı ve petrol üretim tesisleri gibi stratejik noktaları sık sık hedef almıştı. Abkayk kenti, Yemen ordusu ve Husilerin kontrolü altındaki başkent Sana'a'dan yaklaşık olarak 1,300 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Husiler, 26 Temmuz 2018 tarihinde Sammad-3 modeli drone ile, Sana'a'ya 1,500 kilometre uzaklıktaki Abu Dhabi Uluslararası Havaalanını'nı hedef aldıklarını duyurmuştu.

Bu sonuçla Abkayk kentinin söz konusu drone modelinin menzili içerisinde olması itibariyle, petrol üretim tesislerindeki patlamaların yine Sammad-3 modeliyle gerçekleştirilmiş bir sabotaj eylemi olması mümkün oluyor. Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ikinci ülke olan ve küresel ihracatın yüzde 16'sını üstlenerek en çok ihracat yapan ülke konumunda olan Suudi Arabistan'ın tüm hisseleri kraliyet ailesinde olan dev petrol tekeli Aramco'nun, halka açık olması halinde 3 trilyon dolardan daha fazla bir piyasa değerine sahip olabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.