Hava Durumu

Suudi Veliahtı: İran'la 10-15 yıl içinde savaşabiliriz

ABD ziyaretinde Batılı ülkeleri İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya davet eden Suudi Veliaht Prensi Selman "İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudi Veliahtı: İran'la 10-15 yıl içinde savaşabiliriz

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS), iki haftalık ABD ziyaretinde İran'a baskının artırılması taleplerini bir 'tık' daha artırdı. Bu kez Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Suudi Veliahtı Prensi Selman, uluslararası toplumun daha fazla yaptırımla İran'a baskıyı artırmasını istedi. Selman, "İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız" dedi.

NÜKLEER SİLAHLANMA RÜZGARLARI

Selman, ABD ziyaretine başlamadan önce İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den 'Orta Doğu'daki yeni Hitler' diye söz etmişti. Genç prens, "Suudi Arabistan nükleer bombası olsun istemiyor, ama hiç şüphe yok ki, İran nükleer bomba geliştirirse biz de mümkün olduğunca çabuk aynısını yaparız" diye konuşmuştu. Bunun üzerine İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliahtı'nı 'hezeyan içindeki toy bir kişi' diye nitelemişti.

HAHAMLARLA BULUŞTU

Öte yandan ABD'de Yahudi lobisiyle de görüşen 32 yaşındaki prens, New York temasları çerçevesinde dini hoşgörü mesajı çerçevesinde farklı inançların liderleriyle bir araya geldi. Grubun içinde iki haham da olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.