Hava Durumu

Suudiler 'Ilımlı İslam'a dönüyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz el Suud, ülkelerinin 'ılımlı İslam'a döndüğünü' belirterek, 'aşırıcılığı' yakında yok edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudiler 'Ilımlı İslam'a dönüyor

Başkent Riyad'da yapılan bir ekonomi kulu bir konferanstaki panelde konuşan Prens Selman " Önceden olduğumuz hale dönüyoruz. Tüm dinlere ve Dünya'ya açık olan ılımlı bir İslam ülkesine" ifadelerini kullandı.

'AŞIRICILIĞI ÇOK YAKINDA SONLANDIRACAĞIZ'

Veliaht Prens Selman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayatımızın gelecekteki 30 yılını yıkıcı fikirlerle uğraşarak geçirmeyeceğiz. Onları bugün yok edeceğiz. Aşırıcılığı çok yakında sonlandıracağız."

500 MİLYAR DOLARLIK PROJEYİ İLAN ETTİ

Bin Selman babası Kral Selman tarafından bu yılın başında Veliaht Prens olarak belirlenmişti. Veliaht Prens ülkedeki birçok kişi tarafından Vahabizmle yönetilen ülkenin modern yüzü olarak görülüyor.

32 yaşındaki prens ayrıca Suudi Arabistan'ın '2030 Vizyonu' adlı petrole olan bağımlılığı kesme amaçlı uzun vadeli ekonomik planının itici gücü olarak görülüyor.

Prens Selman sabah saatlerinde de 500 milyar dolarlık 'NEOM' adlı projeyi ilan etmişti.

Ürdün ve Mısır ile bağlanacak bir iş ve endüstri alanı olan NEOM'un 26.500 kilometre karelik bir alana yayılacağı açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.