Hava Durumu

Tabularınızı yıkacak bir kitap: 'Tanrı'nın Temsilcileri'

Eski Cumhuriyet Savcısı Avukat Kutsal Topaloğlu'nun Bilgi Yayınevi'nden çıkan romanı "Tanrı'nın Temsilcileri" anlattığı konu ve türü bakımından birçok tabuyu yıkmış bir kitap olarak raflardaki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tabularınızı yıkacak bir kitap: 'Tanrı'nın Temsilcileri'

Türklerin İslam öncesi inançları, Atalar Kültü, Şamanizm ve Göktanrı dini ile bu inançların günümüze yansımaları romanın ana konusunu oluşturuyor. Kitapta, tabiat sevgisi, eski Türklerde kadın ve aile, Türklerin Müslüman oluşu, Sümerler, Mezopotamya dinleri ve bunların bugünkü inançlarımıza etkileri, dinler tarihi ve şizofreni yan konular olarak işlenmiş. Romanda çift başlı kartal, hayat ağacı gibi sembollerin izi sürülüyor, nazar boncuğu ve ağaçlara bez bağlamak gibi binlerce yıllık tarihe dayanan ve bugün de hayatımızın içinde karşılığı olan ilginç bilgiler yer alıyor. 

FİLM TADINDA BİR ROMAN

Romanın kurgusu klasik kalıplara uymuyor. ABD'de başlayıp Erzurum'a, oradan Fırat Nehri boyunca Babil'e ve Basra Körfezi'ne kadar uzanan sürükleyici bir serüven film tadında anlatılıyor kitapta. Hikâye, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 22 yaşındaki Joshua isimli ana karakterin etrafında şekilleniyor. Dedektif Darren ise romanda ikinci karakter. O, kaybolmuş insanları bulmaya çalışırken sürpriz bir şekilde karşısına çıkan seri cinayetleri çözmeye çalışıyor. İkisinin de yolu Mezopotamya'da birleşiyor. Kütüphanenizde saklayıp tekrar tekrar okuyabileceğiniz nitelikte özgün bir roman olan "Tanrı'nın Temsilcileri" kısa ve uzun vadede çok ses getireceğe benziyor.

(Kutsal Topaloğlu)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.