Hava Durumu

Tahtakale'de dönüşüm tam gaz

Bursa'nın tarihi çekim merkezlerinden Tahtakale Çarşısı Osmangazi Belediyesi sayesinde yenil çehresine kavuşuyor. Çalışmaları teftiş eden Başkan Mustafa Dündar "Asıl amacımız yenilemeyle birlikte bölge esnafının ticari aktivitesini de korumak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tahtakale'de dönüşüm tam gaz

Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı'nı yeniliyor. 'Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması' projesi kapsamında şu ana kadar bölgedeki 15 dükkanın cephesi yenilenerek dükkanlara estetik bir görünüm kazandırıldı. Çalışmalar kapsamında çarşı içerisinde yer alan 54 dükkanın tamamında cephe sağlıklaştırma çalışmaları yürütülecek. Ayrıca dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenecek. Çalışmalar kapsamında 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tente yapılacak. Dükkanların cephe yenileme çalışmalarının yanı sıra çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar başlatıldı.

BURSA'NIN EN ÖNEMLİ EKONOMİK MERKEZLERİNDEN

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tahtakale Çarşısı'nı ziyaret ederek hem yürütülen çalışmaları inceledi hem de esnaf ile bir araya geldi. Bölge esnafına gerçekleştirilen çalışmalar hakkında düşüncelerini soran Başkan Dündar, cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tahtakale Pazarı'nın Bursa'nın en önemli ekonomik merkezlerinden biri olacağını söyledi.

ESKİ İLE YENİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞ DURUMDA

Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Tarihi mirasa sahip çıkma konusunda yaptığımız çalışmalar ile bugüne kadar birçok ödül aldık. Belediyeler bizlerden teknik bilgiler alarak kendi bölgelerindeki tarihi mekanların restore edilmesi için çalışmalar başlatıyor. Tarihi çarşılarımızdan biri olan Tahtakale Çarşısı da Bursa için büyük önem taşıyor. Burası zamanın etkisiyle eskimiş ve çöküntü halini almaya başlamış. Burada eski ile yeni birbirine karışmış durumda. Çalışmalarımızdaki asıl amacımız yenilemeyle birlikte bölge esnafının ticari aktivitesini de korumak. Çalışmalarımız bittiğinde burası bir cazibe merkezi olacak. Uludağ köylerinde yetişen taze sebze meyveler burada doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşacak. Tahtakale Çarşı da yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.