Hava Durumu

Tam kapanma bitiyor! 17 Mayıs'tan sonra sokağa çıkma yasağı...

Tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü 05.00'te bitiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimini uygulayacağız.' demişti. Tam kapanma bitince sokağa çıkma yasağı nasıl olacak? Gözler Kabine toplantısına çevrildi. 17 Mayıs saat 05.00'te tam kapanma bitince ne olacak? Küçük esnafın açılması bekleniyor. Restoran ve kafeler açılacak mı? Tekrar 21.00'de o sokağa çıkma yasağı devam eder mi?

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tam kapanma bitiyor! 17 Mayıs'tan sonra sokağa çıkma yasağı...

Tam kapanmada son 2 güne girdik. Bugün ve yarının ardından tam kapanma pazartesi günü sona eriyor. Peki bu süreçte yeni normalleşme nasıl olacak? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Ayrıntıları CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun aktardı... Normalleşme sürecine ilişkin olarak aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel bir çerçeve çizdi. Ne demişti Cumhurbaşkanı öncelikle onu hatırlatalım...

'Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimine uygulayacağız' vurgusu yaptı. Bunun için gözler Kabine toplantısında. Kabine'nin pazartesi toplanması bekleniyor ve açıklamanın da Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bekleniyor.

Gözümüz, kulağımız o açıklamada. Çünkü detaylar o açıklamada gelecek Cumhurbaşkanı tarafından. Genel çerçeveyi çizdi Cumhurbaşkanı demiştim. Bir diğer verdiği ipucu şuydu... 'Mayısın sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdüreceğiz.' vurgusu vardı.

Haziran için de bir ipucu vardı. O da şöyle ki; 'Haziranla birlikte günlük hayata daha da gevşetmeyi planlıyoruz.' dedi Cumhurbaşkanı. Mevcuttaki tablo bu yapılan açıklamada.

TAM KAPANMANIN BİTECEĞİ 17 MAYIS'TAN SONRA NE OLACAK?

Ama akıllarda bir soru işareti var. 17 Mayıs saat 05.00'te tam kapanma aslında sona eriyor. Bu durumda eğer bir değişiklik olmazsa ek bir genelge gelmezse o saatten itibaren iş yerleri açılabiliyor. Ama ek bir genelgenin gelip gelmeyeceği güne ilişkin henüz net değil.

Bu doğrultuda öncelikle takip edeceğimiz nokta bu olacak. Kabine toplantısından çıkacak sonuçlar açıklanana kadar ki süreçte ne olacak? Buna ilişkin ek bir genelge gelecek mi gelmeyecek mi? Bu süreci takip ediyoruz.

Normalleşme de hemen bir anda hemen olmayacak. Mayıs ayında 'ihtiyatlı harekete edeceğiz' vurgusu yapmıştı Cumhurbaşkanı. Bu nedenle kademeli bir normalleşme bekliyoruz. Bu kademeli normalleşmeden anladığımız ne?

KÜÇÜK ESNAFIN AÇILMASI BEKLENİYOR

Basamak basamak aslında devreye girmesi. Şöyle ki; öncelikle küçük esnafın açılması bekleniyor. Örnek olarak; berber, kuaför, terzi gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Ama altını çizelim net değil. Açılabileceği konuşuluyor. Senaryolardan biri bu.

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Bunlar en çok merak edilen başlıklardan biri. Onlardan da sınırlı bir normalleşme beklentisi var. O da şöyle ki; Saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği ve dış alanlar kullanılarak açılabileceği yönünde bir beklenti var bu mekanlara ilişkin.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Bir diğer merak edilen soru başlığı sokağa çıkma yasağı ve buna ilişkin olarak saat sınırlaması. Tekrar 21.00'de o sokağa çıkma yasağı devam eder mi? Buna ilişkin yeni bir saat sınırlaması olur mu olmaz mı? Bir de bu soru işaretine bakacağız Cumhurbaşkanı'nın yapacağı açıklamada.

DÜĞÜN, NİŞAN, TAZİYE...

Toplu mekanlar-toplu organizasyonlar işine bakıldığında ise hemen akla ilk gelen düğünler tabi ki. Düğün, nişan, taziye ve asker uğurlama... Bunlar nasıl olacak? Onlar için birazcık daha vaka sayılarının izlenmesi beklentisi var. Vaka sayılarındaki düşüşe göre o alanlarda da normalleşmenin gelmesi bekleniyor. Ama kısaca bir tekrar toparlarsak tüm başlıklarda net cevap Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamada gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.