Tanıtıma başlandı: Türk mutfağı ve gastronomi rotaları!
Tanıtıma başlandı: Türk mutfağı ve gastronomi rotaları!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk mutfağının lezzetlerine, gastronomi rotalarına ve önde gelen restoranlarına ilişkin bilgileri GoTurkey sitesinden meraklılarının ilgisine sundu.
Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin turizm ve kültür zenginliğini tanıttığı sitede Türk mutfağının zenginliklerine de yer vermeye başladı.
Türkiye'deki büyük fauna ve flora çeşitliliğinin, bölge mutfaklarındaki büyük çeşitliliğe katkı sağladığı, hemen hemen her bölgenin kendi gastronomi deneyimini sunduğu vurgulanan sitede, Türk Kahvaltısı, Türk Sokak Gıdası, Lokantalar, Güzel Yemek, Eşsiz Yiyecekler ve İçecekler, Meze Kültürü, Hasat Günleri, Sağlıklı Türk Mutfağı, Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı, Gastro Rotaları ve Yavaş Yemek başlıklarında bilgilere yer veriliyor.
Ege yöresi, Gaziantep, Van ve Karadeniz'in kahvaltı çeşitlerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı sitede, Türkiye'nin kahvaltı kültürünün dünyanın en iyi 10 kahvaltısından biri olduğuna işaret ediliyor.
Türkiye'nin tüm illerinde önde gelen lezzetleri sunan restoranlardan başlıcalarının kuruluş yılları ve menülerindeki seçkin yemekler de sitede yer alıyor.
Tahin, sucuk, enginar, anason, safran ve zeytin gibi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri hakkında kısa bilgilerin sunulduğu GoTurkey(tıklayarak bakabilirsiniz)sitesinde fındık, zeytin, üzüm ve safran çiçeklerinin hasat günlerine ilişkin bilgiler bulunuyor.
Türk mutfağındaki vejetaryenlere yönelik yemeklere dikkatin çekildiği sitede, et ve et ürünlerini tercih etmeyenlere yaprak sarma, barbunya fasulyesi, enginar kalbi, şakşuka, çiğ köfte, kalem böreği ve mücver önerisi yapılıyor.
Lezzetleri 5 duyuyla birleştirmeyi hedefleyen GoTurkey'de, 7 bölgeye ait lezzetler, buralarda gezilip, görülecek yerler, fark edilebilecek kokulara ilişkin tavsiyelere de yer veriliyor.
Başlıca çorba, meze, sıcak başlangıçlar, kebap, tencere yemeklerinin tariflerinin yer aldığı sitede, sokak lezzetleri olarak midye dolma, simit, kumpir, kestane kebabı, tavuklu pilav, çiğ köfte sayılıyor.
GoTurkey sitesi, Türkiye'ye gelecek turistlere gastronomi alanında rehberlik edecek. İşte sitedeki lizzetlerden bazıları...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tanıtıma başlandı: Türk mutfağı ve gastronomi rotaları!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk mutfağının lezzetlerine, gastronomi rotalarına ve önde gelen restoranlarına ilişkin bilgileri GoTurkey sitesinden meraklılarının ilgisine sundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin turizm ve kültür zenginliğini tanıttığı sitede Türk mutfağının zenginliklerine de yer vermeye başladı.
Türkiye'deki büyük fauna ve flora çeşitliliğinin, bölge mutfaklarındaki büyük çeşitliliğe katkı sağladığı, hemen hemen her bölgenin kendi gastronomi deneyimini sunduğu vurgulanan sitede, Türk Kahvaltısı, Türk Sokak Gıdası, Lokantalar, Güzel Yemek, Eşsiz Yiyecekler ve İçecekler, Meze Kültürü, Hasat Günleri, Sağlıklı Türk Mutfağı, Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı, Gastro Rotaları ve Yavaş Yemek başlıklarında bilgilere yer veriliyor.
Ege yöresi, Gaziantep, Van ve Karadeniz'in kahvaltı çeşitlerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı sitede, Türkiye'nin kahvaltı kültürünün dünyanın en iyi 10 kahvaltısından biri olduğuna işaret ediliyor.
Türkiye'nin tüm illerinde önde gelen lezzetleri sunan restoranlardan başlıcalarının kuruluş yılları ve menülerindeki seçkin yemekler de sitede yer alıyor.
Tahin, sucuk, enginar, anason, safran ve zeytin gibi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri hakkında kısa bilgilerin sunulduğu GoTurkey (tıklayarak bakabilirsiniz) sitesinde fındık, zeytin, üzüm ve safran çiçeklerinin hasat günlerine ilişkin bilgiler bulunuyor.
Türk mutfağındaki vejetaryenlere yönelik yemeklere dikkatin çekildiği sitede, et ve et ürünlerini tercih etmeyenlere yaprak sarma, barbunya fasulyesi, enginar kalbi, şakşuka, çiğ köfte, kalem böreği ve mücver önerisi yapılıyor.
Lezzetleri 5 duyuyla birleştirmeyi hedefleyen GoTurkey'de, 7 bölgeye ait lezzetler, buralarda gezilip, görülecek yerler, fark edilebilecek kokulara ilişkin tavsiyelere de yer veriliyor.
Başlıca çorba, meze, sıcak başlangıçlar, kebap, tencere yemeklerinin tariflerinin yer aldığı sitede, sokak lezzetleri olarak midye dolma, simit, kumpir, kestane kebabı, tavuklu pilav, çiğ köfte sayılıyor.
GoTurkey sitesi, Türkiye'ye gelecek turistlere gastronomi alanında rehberlik edecek. İşte sitedeki lizzetlerden bazıları...
En Çok Okunan Haberler
Bozbey: İnegöl’ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta
İnegöl’de 200 araçlık ücretsiz otopark hizmete girdi
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Camide 'Siber dolandırıcılık' uyarısı
İnegöl 7/24 izlenecek
2023 yılında toplam kartlı ödeme tutarı açıklandı
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi artacak
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli