Hava Durumu

Tartışılan madde değişecek mi?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'sivillere yargı muafiyeti' düzenlemesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bozdağ,  "Bu madde 15-16 Temmuz sonrasını kapsamıyor. Kim ki bunu savunuyorsa bu maddeyi okumamıştır. Yok ben okudum diyorsa da art niyetli yorumlardır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tartışılan madde değişecek mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, son yayınlanan KHK ile ilgili açıklama yaptı. Konuşmasında darbe girişimi gecesi yaşanan hadiseleri anımsatan Bozdağ, "O gece sadece vatandaşlarımız darbe teşebbüsünü engellemedi. 668 sayılı KHK'da polis ve askerlerimiz için bir muafiyet getirildi.  Olay tamamen bununla ilgilidir. Eylemleri bastıranlardan bahsediliyor. Yasa 15 Temmuz'u darbe teşebbüsü olarak değerlendiriyor. Yasa darbeye karşı mücadele edenleri kapsıyor. Başka bir anlam ifade etmiyor" dedi.

ART NİYETLİ YORUMLAR

Ortaya atılan iddiaların art niyetli olduğunu belirten Bozdağ, "Darbe teşebbüsü ya da devamı niteliğindeki eylemlerden bahsediliyor. Devamı niteliğindeki eylemler de terör eylemleri olarak kabul ediliyor. 15 Temmuz öncesi ve 16 Temmuz sonrasını kapsamıyor. Kim ki sonrasını kapsıyor diye yorumluyorsa maddeleri doğru dürüst okumamıştır. CHP'nin yorumları art niyetli yorumlar" diye konuştu.

DÜZENLEME OLMAYACAK

Metinde bir muğlaklık olmadığını belirten Bozdağ, "Anlaşılmayan hiçbir şey yok. Metinde bir eksiklik olur, giderirsiniz. Bu metinde eksiklik, yanlışlık, muğlaklık yoktur. Güneş gibi ortada her şey. Bu düzenleme kesinlikle muğlak değil nettir ve açıktır. Yanlışı yoktur. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç yoktur" dedi.

NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

Bozdağ, söz konusu düzenlemeye neden gerek duyulduğu konusuna da açıklık getirdi. "FETÖ'nün bazı teröristleri ve sözcülüğünü yapan CHP, darbeyi engelleyen kahramanlar üzerinden onları tehdit eden açıklamaları oldu. 'Bunlar yargılanacaklar. Gazilere yönelik tehditleri oldu. 15 Temmuz'u engellemek için meydanlara çıkmış insanları kamu malına zarar vermekle suçladılar" diyen Bozdağ, "Bu kahramanlara soruşturma mı açılacak? Olacak iş mi bu? Herkes ne düşünüyorsa açık açık söylemeli. FETÖ'nün beklentilerini karşılayan bir iddiada bulunuluyor. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın yapacağı eylemleri kapsamamaktadır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN MADDE

696 sayılı KHK'da "15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler kapsamına sokulacak girişimlerin bastırılması kapsamında hareket edecek sivillerin cezai sorumluluğu olmayacağı" hükmü yer almıştı.

Gelen yoğun tepkilere yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, düzenlemenin sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını kapsadığını söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.