Hava Durumu

Tatil planları yapanlara kötü haber! Bilim Kurulu üyesi sinyali verdi

Ramazan Bayramı için tatil planı yapanlar için Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan'dan kötü haber geldi. Ülkemizde koronavirüs vaka sayıları 55 bini aşan rakamlara ulaşmışken gözler Pazartesi günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na çevrildi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2021 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tatil planları yapanlara kötü haber! Bilim Kurulu üyesi sinyali verdi

Ülkemizde ve tüm dünyada koronavirüs kabusu etkisini artırarak devam ediyor.

Vaka sayısı hızla yükseliyor

Son açıklanan günlük koronavirüs tablosunda 2 bin 408'i semptomatik olmak üzere toplam 55 bin 791 yeni vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 253 olarak kayıtlara geçti.

Vakaların yüzde 40'ı İstanbul'da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı açıklamada, "İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40'ı İstabul'da. İstanbul'un durumu ülkemizin durumunu belirliyor." İfadelerini kullanmıştı.

Kritik gün Pazartesi

Bu gelişmelerin ardından gözler Pazartesi günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na çevrildi.

Tatil planı yapanlara kötü haber

Bu gelişmelerin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Ramazan Bayramı için tatil planı yapanlara kötü haberi verdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, koronavirüs salgın sürecindeki tedbirlere yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Seyahat yasağı gelebilir

Prof. Dr. Deniz Çalışkan, yeniden artışa geçen koronavirüs vaka sayısına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

"Vaka sayılarını düşürmek için şehirler arası seyahatlere kısıtlama getirilebilir. Sokağa çıkma yasağının süreleri değiştirilebilir."

Çalışkan açıklamalarını devamında, "Kademeli mesaiye geçiş, toplu taşımada oturma düzeninde seyreltilmeye geçilmesi, iftar sofralarının kalabalıktan uzak yapılması, aile ziyaretlerinin askıya alınması vaka sayılarını belirgin ölçüde düşürebilir." dedi.

Normalleşme ne zaman başlayacak?

Prof. Dr. Deniz Çalışkan normalleşme süreci ile ilgili ise "Yakın bir sürede yüksek risk grubunda bulunan hastalarımızın tamamı ikinci dozdan sonra yüksek antikora sahip olacak. Tedbirler ve haziranda yaygın aşılamayla yaz aylarına daha rahat şekilde girebilir, kontrollü sosyal yaşama geçebiliriz." İfadelerini kullandı.

İşte Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan'ın açıklamalarını devamı;

"Ölümler 5 kat arttı"

"Toplumsal bağışıklık yüzde 70'e yükselene kadar tedbirlere devam edilmeli. 1 ayda vakalar 10, ölümler 5 kat arttı."

Yüz yüze eğitim için dikkat çeken öneri

"Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitimin yalnızca 8 ve 12. sınıflar için yapılması salgının yayılmasını önler. Öğretmenlerin aşılanma oranı yüzde 20. Bu oran daha da yükselecek.""

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.