Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop: Rusya'dan Su-57 alabiliriz

Kazakistan'daki temasları kapsamında Rus haber ajansına konuşan TBMM Başkanı Şentop, Türkiye'nin Rusya'dan elverişli koşullarla Su-57 alabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TBMM Başkanı Şentop: Rusya'dan Su-57 alabiliriz

Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da düzenlenen Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı kapsamında konuşan Şentop, Rusya'dan olası Su-57 alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sputnik'in aktardığına göre; Şentop, konuyla ilgili bir soru üzerine "Neden olmasın? Elbette her ülkenin savunma sanayisine ihtiyacı var, gerektiğinde Türkiye bu adımı atabilir. S-400 meselesini hatırlarsınız, aynı şey olmuş ve biz S-400 almıştık. Türkiye, kendi güvenliğine yönelik araçları yalnızca elverişli koşullar altında alabilir" dedi.

'ABD'YLE DEVRİYELER SONUÇ VERMEZSE OPERASYON DÜZENLERİZ'

Şentop, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin de konuştu. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki militanların imhası ve bu bölgedeki terör koridorunun imhası konusunda kararlı olduğunun altını çizen Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, orada hemen operasyon düzenleyeceğimiz anlamına gelmiyor. Öncelik ordumuzu, ABD'lilerle ortak devriyeler gerçekleştiriyor. Eğer bu olumlu sonuç vermezse, hiç şüphesiz Türkiye, bağımsız olarak karar alarak Fırat'ın doğusunda operasyon düzenleyecek" dedi.

Şentop, güvenli bölgenin en kısa zamanda kurulacağını da kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.