Hava Durumu

TBMM Berberoğlu kararını iade etti!

TBMM Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi tarafından gönderilen Enis Berberoğlu gerekçeli kararını iade etti. Yapılan açıklamada, ''Yargısal makamlar milletvekillerine tavsiyede bulunamaz'' denildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2021 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TBMM Berberoğlu kararını iade etti!

Anayasa Mahkemesi, CHP'li Enis Berberoğlu'yla ilgili verdiği hak ihlali kararını  'anayasaya sadakat' vurgusuyla Meclis ile Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop sabah saatlerinde katıldığı programda AYM'yi eleştirerek şöyle dedi: "AYM'nin kanuna göre bir ihlalin tespiti iki nasıl giderileceğini söyleme yetkisi var. Ama bundan hareketle bütün devlet kurumlarına bütün kamu gruplarına anayasada hukuk kurallarına uyması konusunda mahkemeyi ikaz etmesi ne gerekiyorsa yapması gibi bir hüküm. Burada AYM, hüküm kısmında TBMM şunu yapmalıdır diye bir karar vermiş değil. Burada AYM tabiri caizse bir çağrı, bir bildiri yapıyor. Bu AYM'nin görev ve yetkileri arasında yok. Bilhassa TBMM'ye bu şekilde bir tembihte bulunması, nasihatte bulunması, öğüt vermesi Anayasa Mahkemesi'nin çok açık bir yetki aşımıdır. Bu kararı, bir siyasi bildiriye dönüştüren bir kısmıdır bu."

Şentop'un bu konuşmasından saatler sonra TBMM Başkanlığı kararı AYM'ye iade etti. TBMM Başkanlığı'nın iade yazısında "Yargısal makamlar milletvekillerine tavsiyede bulunamaz'' ifadesi kullanıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.