Hava Durumu

TED Bursa 'daha iyi bir gelecek' için kolları sıvadı!

TED Bursa 9. sınıf öğrencileri, Global Social Leaders programı kapsamında daha iyi bir gelecek için 'iklim değişikliği' ve 'cinsiyet eşitliği ' maddelerini hedef alan proje başlattı. Öğrenciler, kız çocuklarının eğitim hakkında mahrum kalmaması için proje kapsamında topladıkları plastik kapakların bedelini de ÇEK -Kır Çiçekleri projesine aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TED Bursa 'daha iyi bir gelecek' için kolları sıvadı!

TED Bursa 9. sınıf öğrencileri, Global Social Leaders programı kapsamında daha iyi bir gelecek için 'iklim değişikliği' ve 'cinsiyet eşitliği' maddelerini hedef alan proje başlattı. Öğrenciler, kız çocuklarının eğitim hakkında mahrum kalmaması için proje kapsamında topladıkları plastik kapakların bedelini de ÇEK -Kır Çiçekleri projesine aktardı.

Proje Koordinatörü TED Bursa öğretmenlerinden Fulya Bilgin; "2015 yılında dünya liderleri 2030 yılına kadar daha iyi bir dünya için 17 hedef belirlediler. Bu hedeflerin arasında yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlikle mücadele etme ve iklim değişikliğini durdurma gibi hedefler bulunmaktadır. Herkes için daha iyi bir gelecek inşa etmek için hep birlikte hareket etmekten yola çıkarak; öğrencilerimiz ile proje geliştirdik. Gençlerimizin yaşadıkları dünyaya ve sorunlarına duyarlı olmasını ve sosyal açıdan bilinçli liderler olmalarını destekleyen tüm proje ve uygulamalarını destekliyoruz" dedi. 

Proje takım üyeleri ;  Yiğit Yalçın, Kaan Gönder, Dilara Can, Ali Bartu Yılmaz, Mehmet Çetiner ve Naz Kanat.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.