Hava Durumu

Tek kare fotoğraf yetti! Bir hafta kaçtı

Bir ayının fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldıktan sonra peşine düşüldü. Bir haftalık kovalamacanın ardından Twitter üzerinden duyuru yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tek kare fotoğraf yetti! Bir hafta kaçtı

ABD'de gerçekleşen bir olayda ise ayının başına tavuk yemliği sıkıştı. Yaklaşık bir haftadır başında olduğu tahmin edilen kutuyla yetkililerin elinden kaçan ayı nihayet 7 günün ardından özgürlüğüne kavuştu. Bir kişi tarafından fark edildikten kısa bir süre içinde fotoğrafı çekilen ayının görüntüsü yetkililere ulaştırıldı.

Vahşi yaşam görevlileri ayıyı bulup başına geçmiş olan kova çıkartmak için büyük bir çaba harcadı. Yavru ilk olarak Greene County, Round Top'taki bir kişi tarafından görüldü ve bu ayın başlarında görüldüğünü bildirmek için yetkilileri aradı. Ayı yetkililer gelene kadar ormana kaçtı ve sonrasında ayıyı bulmak imkansız bir hale geldi.

Twitter üzerinden de bir görgü tanığı tarafından çekilip paylaşılan fotoğrafta, kafasında plastik kova bulunan ayı yavrusu bir ağaç gövdesine tünemiş şekilde görülüyor. Colorado Parks and Wildlife, "Yaban hayatı koruma yetkilileri o kovayı çıkartmak istiyor" paylaşımını yaptı. Görevliler, sosyal medyada yayımlanan bir videoda, hayvanı sakinleştirdi ve kovayı çıkardı.

HER GECE GELMEYE DEVAM ETTİ! ADAMIN AYI İLE SÜREN BİR HAFTALIK MÜCADELESİ 

Ayı saldırısından kurtulmak gerçekten de zordur. 50'li yaşlarında bir adam yaklaşık bir hafta boyunca her gece geri gelen bir ayıyla mücadele etti ve kazandı. Daha önce pek çok kez ayıyla girdikleri mücadeleleri kaybeden insanların hikayelerini okuduk. Şimdi ise bir madenci kulübesinde kaldığı sırada karşılaştığı manzarayla kendi yollarıyla mücadele etti.

Her gece kaldığı kulübeye gelen bir boz ayıya karşı kendisini savunan adam, kaldığı kulübenin çatısına 'SOS' yani acil yardım yazarak kurtuldu. Kimliği açıklanmayan kişi geçen hafta ıssız bir alanda kurtarıldı. ABD'nin ormanlık bir alanında yaşayan adam yaklaşık bir hafta boyunca saldırgan ayıdan kendisini kurtarmayı başardı. ABD Sahil Güvenlik ekibi helikopter ile geçerken adamı fark ettiklerini ve bir noktada ayının adamı nehre doğru sürüklediğini gördüklerini söyledi.

Adamın bir tabancası vardı ve her gece gelen ayıdan da bu şekilde kurtulmuştu. 50'lerinin sonlarında veya 60'larının başında olan adam, ABD'nin Alaska bölgesinde bulunan Nome'dan yaklaşık 2 km uzaktaki bir maden kampındaki kulübede kalıyordu. Yetkililer, adamın bu süre zarfı boyunca çok az yaralandığı ve küçük morluklar ile kurtulduğunu söyledi.

7

Öte yandan Alaska Balık ve Av Hayvanları Dairesi sözcüsü Rick Green, özellikle yılın bu döneminde bölgede çok sayıda boz ayı olduğunu söyledi ve uyarılarda bulundu. Alaska sağlık yetkililerinin 2019 raporunda yer verdiği detaylara göre, eyaletteki 68 kişi 2000 yılından 2017 yılına kadar 66 ayı saldırısında meydana gelen yaralanmalardan dolayı hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerin ise 10'u aldığı yaralar sebebiyle hayatını kaybetti.

Dünya bu olayla dehşete düştü. Rusya'daki bir milli parkta gerçekleşen tüyler ürpertici olay, yalnızca Rus medyasında değil, tüm dünyada manşetlere taşındı.

Rus milli parkında 16 yaşındaki bir çocuk, bir boz ayının saldırısına uğradı. Saldırı, Rusya'nın güneyinde Moğolistan sınırına yakın Ergaki Milli Parkı'nda gerçekleşti.

YARI YARIYA YEDİ 

Rus medyasında 'canavar' diye bahsedilen aç ayı, genci yarı yarıya yedi, bir turisti yere serdi ve kayıp çocuğu aramaya gelen bir başkasına daha saldırdı.

Ayının saldırdığı turist, can havliyle cebinden çıkardığı bıçağı, hayvanın boynına sağladı. Turist ayıyı çakı ile bıçakladığında, arkadaşı kampa geri giderek korkunç olayı haber verdi.

PARÇALANMIŞ KALINTILARININ ÜZERİNDE YATARKEN BULUNDU 

Sayan Dağları'ndaki Ergaki Milli Parkı'ndaki müfettişler olay yerine koştu ve ayıyı, turist kampından yaklaşık 500 metre uzakta, gencin parçalanmış kalıntılarının üzerinde yatarken buldu.

Yaralı ayıya ateş ederek vurdular, vahşi ayı koşarak uzaklaştı. Ertesi sabah erkenden kendilerine saldırmaya çalışan hayvanın izini sürerek takip edip öldürdüler.

TAKİP SAATLERCE SÜRDÜ 

Milli parktan yapılan açıklamada, "Saatlerce süren takibin ardından insan yiyen ayı, park personeli tarafından öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

Korucular, vahşice saldırıya uğrayan genç çocuğun cesedini ormanda taşırken böyle görüntülendi. Tüyler ürperten görüntüler, Rus televizyonunda yayınlandı.

İsmi açıklanmayan erkek turist, yaşadığı boz ayı saldırısından sıyrıklar, kesikler ve morluklarla kurtuldu. Turistin hastanede tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

REHBER OLARAK ÇALIŞIYORDU 

Abakanlı olduğu bildirilen 16 yaşındaki çocuk, Pazartesi günü, sabah saat 11 civarında boz ayının saldırısına uğrayıp can verdiğinde, tatil grubu için rehber olarak çalışıyordu.

Çocuğun yokluğunu fark eden iki adam, rehber çocuk kaybolduktan dokuz saat sonra onu kontrol etmek için çadırlarından çıktıklarında ayıyla karşılaştılar.

Milli parkın müdürü Igor Gryazin yaptığı açıklamada, çocuğun kestirmeden gittiğini, insanların yürüdüğü patikadan uzaklaştığını ve bu yüzden daha fazla tehlikeye maruz kaldığını söyledi.

Bu yıl uzun süren soğuk ve yağışlı hava, kalın kar örtüsüne yol açarak ayıların düzgün beslenmesini engelledi. Bu nedenle yetkililer insanları aç ayıların insanlara yaklaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

DÖRT KİŞİYE SALDIRDI

Geçen hafta korkunç bir başka olay da Japonya'da gerçekleşmişti. Ağustos ayında yapılacak olimpiyat maratonu ve yarış yürüyüşü etkinliklerine ev sahipliği yapacak kentte ayının saldırısıyla bir asker yaralandı. Hükümet sözcüsü Katsunobu Kato, Hokkaido bölgesi sakinlerine tetikte olmalarını söyledi.

Televizyonda yayınlanan şoke edici görüntülerde ise başka bir kurbanın, kendisine arkadan saldıran ayı tarafından parçalandığı görüldü. Ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Yetkililerin açıklamasında, "Biri Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olmak üzere toplam dört kişi boz ayı tarafından saldırıya uğradı ve yaralandı. Kendilerine en içten geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dendi.

Açıklama "Sapporo Şehri yetkilileri, Hokkaido polisi, yerel bir avcılık derneği ve diğer ilgili kurumlar olay yerine geldi. Boz ayıyı yakalama ya da gerekli görülürse yok etme çabalarını koordine ediyorlar." ifadeleriyle sürdü.

"CANAVAR YOK EDİLDİ" 

Kurbanlardan birinin 40'larında, birinin 70'lerinde, diğerinin ise 80'li yaşlarda olduğu bilgisi paylaşıldı. Dördürcü kurban hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kurbanlardan birinin 40'larında, birinin 70'lerinde, diğerinin ise 80'li yaşlarda olduğu bilgisi paylaşıldı. Dördürcü kurban hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Şehir yetkilileri daha sonra, "canavarın" avcılar tarafından "yok edildiğini" sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla duyurdu.

YİYECEK ARARKEN KENTE İNİYORLAR

Asya kara ayıları, ülkenin ana adası da dahil olmak üzere Japonya'nın büyük bölümünde özgür olarak gezer. Boz ayılar ise daha kuzeyde, Hokkaido'da dolaşır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.