Hava Durumu

Teknofest 2020'ye BUÜ damgası

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Ulucopter ve Vefa İnsansız Hava Sistemleri takımları Teknofest 2020 İHA Yarışmaları'nda aldıkları dereceler ile etkinliğe damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Teknofest 2020'ye BUÜ damgası

TÜBİTAK tarafından havacılığa gönül veren gençleri özendirmek amacıyla 5 yıldır düzenlenen ve sonuncusu Gaziantep'te gerçekleştirilen Teknofest 2020 İHA Yarışmaları tamamlandı. Alçak İrtifa, Orta İrtifa ve Yüksek İrtifa kategorilerinde yer alan çok sayıda üniversite ve lise öğrencisi hazırladıkları projelerle derece elde edebilmek için yarıştı.

BUÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Genç Mühendisler Topluluğu Ulucopter Takımı, Teknofest 2020 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Döner Kanat Kategorisi'nde ikinci olmayı başardı.

Alçak irtifa kategorisinde yarışan Vefa İnsansız Sistemler takımı da final aşamasına 32 takımın kaldığı yarışmada hazırladıkları roketin atışını yaparak 5600 feet yüksekliğe ulaştı. Ekip bu derecesi ile üçüncü olma başarısı gösterdi. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacak olan gençler, sevinçli olduklarını belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

GURURUMUZ VE MUTLULUĞUMUZ ARTIYOR

Yarışmaya katılan iki takımı da kazandıkları derecelerden dolayı tebrik eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, tüm öğrenci ve danışman akademisyenler ile ayrı ayrı gurur duyduklarını söyledi. Elde edilen başarılar için sosyal medya hesaplarından bir tebrik mesajı yayımlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Gururumuz ve mutluluğumuz artıyor. Başarıya inanan, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla çalışan tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.