Hava Durumu

'Teknoloji hayattan koparıyor'

Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özçekim yaparken düşüp vefat eden insanlar var. Mekke'de, Medine'de dahi insanlar, ibadetle meşgul olmak yerine telefonlarıyla vakit geçiriyorlar" dedi. Erdoğan, 'teknofobik' olmadıklarının da altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Teknoloji hayattan koparıyor'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuştu, çarpıcı mesajlar verdi. Teknoloji bağımlılığından kaynaklanan fiziki ve psikolojik sorunların yeni ihtisas alanlarına dönüştüğünü belirten Erdoğan, "Japonya'da 1 milyondan fazla genç aşırı teknoloji bağımlılığı nedeniyle sosyal çekilme denen hastalıktan müzdarip. Öğrencilerin cep telefonu internetle geçirdiği süre asgari 6 saat. Kitap, dergi ve diğer yayınlara ayırdığı süre 1 saati bulmuyor. Cep telefonu ile özçekim yaparken düşen kaza yapan sakatlanan vefat eden insanlara dair haberleri kimi zaman tebessüm ederek kimi zaman yüreğimiz parçalanarak takip ediyoruz.  Son model telefonu almak için suç işleyen kişilere rastlıyoruz. Dost meclislerindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke'de Beytullah'da, Medine'de Mescid-i Nebevi'de dahi insanlar, ibadet, kıraat ve tefekkürle meşgul olmak yerine telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor" dedi.

TEHLİKE ÇIĞ GİBİ

"Bu kötü gidişi eli kolu bağlı şekilde izleyemeyiz" diyen Erdoğan, "Harekete geçmediğimiz her gün sıkıntı büyüyecektir. Sadece bugünümüz değil istikbalimiz tehlike altındadır. Tehlike çığ gibi üzerimize gelmektedir. Çocuklarımıza teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını göstermeli, onun eğitimini vermeliyiz. Çocuklarımızı beyhude yere teknolojiden uzak tutmaya çalışmak yerine onlara teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını göstermeli, onun eğitimini vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

'ZİHNİ BAĞIMLILIK'

Erdoğan, konuşmasında nükleer silahlara sahip ülkeleri de eleştirdi.  Nükleer silahlanmaya karşı bir anlayışı da savunan söz konusu ülkelerin samimi olmadığını belirten Erdoğan, "Bir tanesinde 15 bin 16 bin nükleer başlık var. Bir diğerinde 12 bin 500 nükleer başlık var. Bir diğerine bakıyorsunuz 7 bin 500 nükleer başlık var. Sayı felaket. İstediğin anda istediğin yerde bunu kullanma hakkına sen sahip olacaksın. Ama öbür tarafta diğerlerine diyeceksin, 'Sen yapamazsın.' Hemen parmak sallamaya başlıyorlar. İşte sıkıntı burada. Bu da bir bağımlılık. Bu da bir zihni bağımlılıktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.