Hava Durumu

Telefonlar neden çekmedi? Operatörler açıklama yaptı

Günün ilk saatlerinden itibaren telefonlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda abone görüşme yapamamaktan ve şebeke sorunlarından yakındı. Üç büyük operatör Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ise yaptığı açıklamada sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2020 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2020 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Telefonlar neden çekmedi? Operatörler açıklama yaptı

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde kalan vatandaş sevdikleriyle bayramlaşmak ve hasret gidermek için telefonlarına sarıldı. Ancak sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk nedeniyle aboneler birbirlerine ulaşmakta zorlandı.

Türkiye'nin üç büyük mobil operatörü Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un 80 milyonu aşkın abonesinden çok sayıda abone görüşmelerin kesildiğine, şebeke sorunları yaşadığına dair sosyal medyadan serzenişte bulundu. Aboneler, mobil interrnet hızının da yavaşladığına dair bildirimde bulundu.

Günün ilerleyen saatlerinde ise üç operatör yaşanan sorunlara istinaden açıklama yaptı. Mobil operatörler kendilerinden kaynaklı herhangi bir sorun olmadığını belirtirken karşı operatörlere yönelik aramalarda sıkıntı yaşanıyor olabileceğini belirtti.

İlk açıklama Turkcell'den geldi. Açıklamada, "Turkcell'lilerin diğer Turkcell'li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Vodafone ise "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir." derken, Türk Telekom "Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır." şeklinde yazılı açıklama yayımladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.