Hava Durumu

Telefonunu cebine koymuştu! Sonrası korkunç

Akıllı telefonların patladığına dair haberleri duymaya devam ediyoruz. Bu seferki telefonun patlaması kullanıcısına oldukça büyük bir zarar verdi. Yanıkları olan kullanıcı bunu YouTube aracılığıyla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Telefonunu cebine koymuştu! Sonrası korkunç

Zaman zaman sahte şarj kabloları sebebiyle patlayan akıllı telefonlar bulunuyor. Ancak şimdi bildiren telefon patlaması ve ardından yanması, orijinal şarj kablosu kullanılmasına rağmen gerçekleşmiş.

TELEFONUN ARKASI TAMAMEN YANMIŞ DURUMDA 

Hindistan'da gerçekleşen olayda telefonun kullanıcısı, cebindeyken cihazın patladığını söyledi. Ciddi şekilde yaralanan adam, neye uğradığını şaşırıyor.

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi büyük bir hasar alan telefonun arka paneli tamamen kullanılmaz halde. Telefonun bu patlamasının ise suçlusu olarak 5.000 mAh bataryası gösteriliyor.

Kullanıcının cebinde olduğu için üçüncü derece yanıklara sebep olan telefon, kullanıcısını da şaşırtmış. YouTube üzerinden yayımlanan olayın anlatıldığı videoda üstüne giydiği kıyafetlerde de hasar olduğunu gösteriliyor.

Daha önce de benzer bir şekilde bir akademisyenin cebinde alev alan telefonun bıraktığı hasara benzeyen bu patlamada kullanıcı ucuz atlattığını söylüyor zira, çok daha fazlası olabilirmiş.

YANMIŞ KIYAFETLERİNİ DE PAYLAŞTI 

Yanmış kıyafetlerini sergileyen telefonun kullanıcısı, cihazının patladığında halen garanti kapsamında olduğunu söylüyor. Bildiğiniz üzere söz konusu telefon Ağustos 2020 tarihinde piyasaya sürüldü ve nispeten yeni bir telefon.

Giriş/Orta segment bir telefon olmasına rağmen 5.000 mAh gibi büyük bir bataryaya sahip olan telefonun patlama sebebi de muhtemelen 'hatalı bir cihaz' olmasından kaynaklanıyor.

Bu olaya kadar cihaz hakkında herhangi bir olay yaşanmamış olması da kullanıcı kaynaklı değil, telefonun sürümünde yaşanan bir hatadan kaynaklandığını düşündürüyor.

Akıllı telefonun orijinal bataryasını kullanan şanssız adam, konu hakkında gerekli incelemelerin yapılması adına attığı adımları da anlatıyor. Daha önce de benzer şekilde akıllı telefonların patladığı bildirilmişti. O telefonların da çoğunlukla batarya ve şarj kablosu kaynaklı patladığı ortaya çıkmıştı.

TELEFON KABLOSU PATLAMIŞTI

Hukuk öğrencisi olan 19 yaşındaki Esther Modede, yaşadığı olay sonrası kısmi olarak görme kaybı yaşadığını bildirdi. Hatta genç kızın patlama sonrası zarar gören gözünün kör olma tehlikesi de bulunuyor. Zaman zaman bazı kişilerin akıllı telefonları şarja taktıktan sonra yandığını bildirdiği haberleri okuyoruz. Bu seferki olay ise İngiltere'den geliyor.

Birmingham'daki bir hastanede tedavi gören hukuk öğrencisi, telefonunun şarj kablosu hasar gördükten sonra kıvılcımlar çıkararak yandığını söyledi. Kısa sürede gerçekleşen bu olayda şarj kablosundan çıkan kıvılcımlar genç kızın gözüne geliyor ve büyük hasar veriyor.

Telefonun kıvılcımlar çıkarttıktan sonra patladığını bildiren genç kız, hemen acile kaldırıldı. Doktorlar saatlerce tedavi gören Esther'e, patlama sonucu korneasının zarar gördüğünü ve bu sebeple kısmi olarak kör olacağını söyledi. Doktorlar zaman içinde gözünün iyileşebileceğini söylese de bir süre görme kaybı yaşayacak.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.