Hava Durumu

Televizyon yıldızı tutuklandı! Bunu kimse beklemiyordu!

Ülkede düzenlenen geniş çaplı operasyonda tutuklananlardan birisi herkesi hayrete düşürdü. Cinayet planlarının deşifre edildiği operasyona 'Ninja Savaşçısı' damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Televizyon yıldızı tutuklandı! Bunu kimse beklemiyordu!

Avustralya polisi, çetelerin uyuşturucu, silah ve cinayet planlarını izlemelerine ve eski bir TV yıldızı da dahil olmak üzere küresel ağı kapatmalarına izin veren bir yeraltı mesajlaşma uygulamasını ele geçirdi.

Bir realite TV yıldızı, Avustralya'da büyük bir organize uyuşturucu çetesi olduğu iddia edilen ve büyük bir operasyonla tutuklanan 200 kişi arasında yer alıyor.

Avustralyalı polisler, küresel bir suç örgütünü çökertmek için bir yeraltı mesajlaşma uygulamasını hackledikten sonra, 3.77 ton uyuşturucu, 45 milyon dolar değerinde nakit, silahlar, lüks arabalar, motosikletler ve saatlerden oluşan olağanüstü bir yığın ortaya çıkardılar.

Tutuklananlar arasında Avustralya Ninja Warrior (Ninja Savaşçısı) 2017 yarışmacısı Sopiea Kong da vardı.

33 yaşındaki zanlıya, polisin iddiasına göre Kangaroo Point'teki bir eve düzenlenen baskının ardından geçen hafta suçlamalar yöneltildi.

Çeteler, şifreli uygulamanın güvenli olduğuna inanmaları için yanlış yönlendirildi ve bir kafeyi makineli tüfekle hedef alma planlarını içeren bir cinayet planını açık açık tartıştı.

Avustralya Federal Polis Komiseri Reece Kershaw Salı günü düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Tek konuştukları uyuşturucu, şiddet, birbirlerine vurma, öldürülecek masum insanlar."

Yeraltı uygulaması, lüks malların ele geçirilmesine ve yetkililerin Avustralya, Asya, Güney Amerika ve Ortadoğu'da küresel narkotik ticaretine karışan suçluları tuzağa düşürmesine yol açtı.

Avustralya, diğer ülkelerdeki tutuklamaların ayrıntılarını açıklamadı, ancak Europol ve FBI'ın ayrıntıları yakında açıklayacağını söyledi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, operasyonun "organize suça ağır bir darbe vurduğunu - sadece bu ülkede değil, tüm dünyada organize suç çevresinde yankılanacak bir saldırı olduğunu" söyledi.

Pazartesi günü, yasadışı motosiklet çetelerinin üyeleri de dahil olmak üzere toplam 224 kişi tutuklandı ve 104 ateşli silahın yanı sıra yüklü miktarda nakit ele geçirildi.

Yeni Zelanda, 35 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Tutuklanan kişilere 525 suçlama yöneltildi, ancak yetkililer önümüzdeki haftalarda daha fazlasını beklediklerini söyledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.