Hava Durumu

Tepkiler çığ gibi... Üniversiteler için "fuhuş evleri" demişti!

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun canlı yayındaki skandal sözlerinin ardından üniversite yönetimi açıklama yaptı. "Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri" diyen Sofoğlu ile ilgili üniversite rektörü Fatih Savaşan gerekli işlemlerin başlatılacağını ardından gerekli cezaların verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tepkiler çığ gibi... Üniversiteler için "fuhuş evleri" demişti!

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit Tv'de Sabri Balaman'ın sunduğu "Derin Kutu" adlı programda önce 'Z' kuşağını eleştirdi. Ardından üniversitelerle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. Üniversitelerin şehirleri geliştirdiği iddiasının yalan olduğunu söyleyen Sofuğlu, "Bütün Türkiye'de üniversitelerin yerleştiği yerler Nişantaşı'na döndü" dedi.

"FUHUŞ EVLERİ"

Ebubekir Sofuoğlu konuşmasının devamında "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadesini kullandı. Stüdyodaki konukların "Hocam ağır oldu. Genelleme yapmayın" demesi üzerine Sofuoğlu " İstisna değil. Gördüklerim var. Gelin ben size apartları gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz"

Rezalet sözlerle ilgili açıklamalar ise art arda geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yazıyı Twitter hesabından paylaştı. 

''GENÇLERİMİZ GÖZ BEBEKLERİMİZ''

Altun, üniversitelerin araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezleri olduklarını vurgulayarak, ''Gençlerimiz göz bebeklerimizdir'' dedi. 

Altun, ''Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır'' ifadesine de yer verdi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Üniversitelerimizi zan altında bırakan kerih ve sakil açıklamayla ilgili gereken işlemlerin yapılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz'' açıklamasında bulundu.

''GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK''

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamada bulunmuş, söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamıştı.

Prof. Ebubekir Sofuoğlu'ndan üniversiteler için "fuhuş evleri" nitelemesihttps://t.co/soBjojHZIF pic.twitter.com/jiyMHDqreT

-- Independent Turkish (@TurkishIndy) December 16, 2020
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.