Hava Durumu

Terör ABD'yi bir kez daha vurdu

ABD'nin Teksas eyaletinde, bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Yetkililer saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 24 kişinin de yaralandığı bildirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Terör ABD'yi bir kez daha vurdu

ABD'nin Teksas eyaletindeki San Antonio kentinin  30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs First Baptist Kilisesi'ne yerel saatle 11:30 sırarlarında  giren bir kişi, pazar ayini sırasında kalabalığın üzerine ateş açtı.O sırada kilisede ayin için 50 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Can pazarının yaşandığı saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kiliseye operasyon düzenleyen Amerikan polisi, saldırganı vurarak öldürdü. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.


Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt da , saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Kilisenin bölgedeki ilk baptist kilisesi olduğu ifade edildi. Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.

Yerel kaynaklar saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu iddia etti.  Polisin öldürdüğü saldırgan Kelley'in sosyal medya hesabındaki silahlı fotoğrafı dikkat çekti.

TRUMP: GELİŞMELERİ JAPONYA'DAN TAKİP EDİYORUM
ABD Başkanı Donald Trump, Teksas eyaletinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, "Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.