Hava Durumu

TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir, geçerli 179 oyun tamamını alarak başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2019 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2019 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir, 179 oyla Türk futbolunun yeni başkanı oldu.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

Nihat Özdemir'in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

Asıl üyeler: Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Erdal Bahçıvan, Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın, Ali Düşmez, Mustafa Çağlar, İsmail Erdem, Mustafa Hacıkerimoğlu, Nuri Akın, Eşref Selim Soydan, Hasan Yıldırım Akıncıoğlu, Onur Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop

Yedek üyeler: Mete Düren, Ensar Saral, Şahin Kartal, İbrahim Şahinkaya, Kamuran Yazıcı, Mustafa Bozbağ, Fatih Maden, Mehmet Serdar Binnet, İsmail Ergüneş, Yakup Şimşek, Şevki Bostan, İlyas İleri, Cevat Ay, İnanç Erol

Özdemir'in açıklamaları;

"Hepimizin bildiği gibi sayın Yıldırım Demirören 7 yıl boyunca Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunduktan sonra görevinden ayrıldı. Kendisine futbol ailesi adına teşekkürü bir borç biliyorum. Ankaragücü'nün ardından, Fenerbahçe'de uzun yıllar spor yöneticiliği yaptım. Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, temel hedefim olacaktır. Ben futbolun Nihat Ağabeyi olarak, 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim."

"HUZURU BOZMAMANIN ŞARTI ADALET ARARKEN ADİL OLMAKTAN GEÇER"

"Tecrübemle, bilgimle, tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Futbol her toplum için hepimizin bildiği gibi milli bir değerdir. Ve bu değeri de korumamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için de öncelikle barış, hoşgörü ve huzur ortamının bozulmaması şarttır. Bunun yolu da adalet ararken adil olmaktan geçer. Lefter'ler, Can'lar, Metin'ler, Baba Hakkı'lar gibi olmaktan geçer. Bunun için de öncelikle Türk futbol ailesini sağduyuya çağırıyorum.

"EN FAZLA ÖNEM VERECEĞİMİZ KONU LİYAKAT"

"Kurullarımızda çalışacak arkadaşlarımızı belirlerken de en fazla önem vereceğimiz konu liyakat konusudur. Layık olan arkadaşlarımızı bu görevlere getirmeye çalışacağız. Sponsorluk gelirlerimizin arttırılması için etkin bir çalışma ortamı yaratacağız. UEFA'da olduğu gibi yeni bir organizasyon şeması ile yola devam etmek istiyoruz."

"5 BÜYÜK ÜLKEYİ ARAŞTIRMAK İÇİN KOMİTE KURACAĞIZ"

"5 büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak bir komite kurmayı planlıyoruz. Bu komiteye yönetim kurulumuzdan, MHK'dan, kulüp lisans temsilcilerimizden ve hatta basınımızdan da değerli arkadaşları almayı planlamaktayız. Bu komitenin raporuna göre de MHK'nin 3 yıllık master planını yapıp bunu da kamuoyuna sunmayı hedeflemekteyiz"


DEMİRÖREN VE GÜRELİ DÖNEMLERİ İBRA EDİLDİ

TFF Başkanları ile Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 dönemiyle ilgili hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.

Yıldırım Demirören, 28 Şubat'ta TFF Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Başkanlık görevini genel kurula kadar vekaleten Hüsnü Güreli yürütmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.