Hava Durumu

TikTok'un satışı rafa kaldırıldı

TikTok'un ABD kolunun Oracle ve Walmart'a satışı durduruldu. Söz konusu satış eski başkan Donald Trump'ın Çinli şirketlerin ABD'lilerin verilerini toplamasına ilişkin endişeleri sebebiyle gündeme gelmişti

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TikTok'un satışı rafa kaldırıldı

TikTok'un ABD operasyonunun Oracle ve Walmart'a satışı rafa kaldırıldı. Wall Street Journal'in haberine göre Çinli Bytedance'in sahibi olduğu TikTok'un bu satışı bizzat ABD Başkanı Joe Biden tarafından durduruldu.

Söz konusu satış Trump yönetiminin TikTok'u bir ulusal güvenlik tehdidi olarak tanımlamasının ardından biraz da zorlama bir şekilde gündeme gelmişti. Bytedance ABD'den tamamen çıkma veya buradaki faaliyetlerini satma tercihlerinden birisini yapmak zorunda bırakılmıştı.

Biden ise selefi Trump'ın Çinli teknoloji firmalarına yönelik politikalarını gözden geçirme kararı aldı.

MESELE VERİ GÜVENLİĞİ

Trump yönetiminin endişesi Çinli şirketlerin ABD'lilerin verilerini toplaması, ardından bu verilerin Çin devletinin eline geçmesi üzerineydi.

Satışın durdurulması TikTok'la ilgili incelemenin bittiği anlamına gelmiyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne son yaptığı açıklamada "ABD verilerinin korunması ise kapsamlı bir yaklaşım geliştirmeyi planlıyoruz. Bu Çin uygulamaları ve ABD'de faaliyet gösteren diğer yazılımları kapsıyor" ifadelerini kullandı. Ancak Biden yönetiminin bu kapsamlı yaklaşımının henüz ne olacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.