Hava Durumu

Timsah'ın altyapısı, Süper Lig'i besliyor

Yabancı serbestisi sebebiyle büyük tartışmaların yaşandığı Süper Lig'de altyapıdan en fazla oyuncu çıkaran takım Bursaspor oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ın altyapısı, Süper Lig'i besliyor

İsmail ARSLAN

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörlüğüne Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun getirilmesinin ardından alevlenen yabancı tartışması Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın "Yabancı sayısının düşmesini arzu ediyorum" ifadesini kullanmasıyla, 1 numaralı gündem maddesi haline gelmişti. Süper Lig'deki takımlar 9-10 yabancı oyuncuyla oynarken Galatasaray'ın Konyaspor karşısına 11 yabancıyla çıkması da çok tartışılmıştı.

229 YABANCI

Süper Lig'de 11 hafta geride kalırken, bu süreçte 18 takım içerisinde 397 futbolcu forma giydi. Bu rakamın yalnızca 168'ini yerli oyuncular oluştururken, yabancı futbolcuların sayısı ise 229'a ulaştı. Ligde forma şansı bulan yerli oyuncuların 47'sinin yurtdışında yetişmiş olması olması dikkatleri çekti. Almanya'da 30, Hollanda'da 6, İsviçre'de 5, Fransa'da 3, Belçika, Avustralya ve İngiltere'de 1'er yerli oyuncu, aldıkları futbol eğitimleri sonrasında kariyerlerine Türkiye'de devam ediyor.

BURSASPOR'DAN 12 OYUNCU

Bu sezon oynayan ve yurt içinden yetişen 121 futbolcu, 57 farklı kulübün altyapılarında eğitim aldı. Kulüpler bazında Süper Lig'e en fazla altyapısından oyuncu veren takım ise 12 futbolcuyla Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlı ekibin altyapısından çıkan Serdar Aziz, Muhammet Demir, Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş, Furkan Soyalp, Rüştü Hanlı, Ozan Tufan, Doğanay Kılıç, Batuhan Altıntaş, Volkan Şen, Eren Albayrak ve İlhan Depe bu sezon ligde forma şansı bulan oyuncular oldu. Ayrıca Gençlerbirliği'nin ve Galatasaray'ın da 10, altyapı oyuncusu ligde süre aldı.

4 FUTBOLCU SÜRE ALDI

Bursaspor aynı zamanda 4 futbolcuyla kendi altyapısından yetişen oyunculara ligde en fazla süre veren ekip konumunda yer alıyor. Bursaspor bu sezon Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş, Rüştü Hanlı ve Furkan Soyalp'e forma şansı vermişti. Sakatlığı sebebiyle henüz süre alamayan Sercan Yıldırım'ın da formasına kavuşması durumunda bu rakam 5 oyuncuya çıkacak.

11 EKİP'TE YETİŞEN YOK

Gençlerbirliği ve Trabzonspor 3 altyapı oyuncusuna ligde şans tanırken; Fenerbahçe ve Antalyaspor 2, Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ve Beşiktaş da birer altyapı oyuncusuna forma verdi.  Bu sezon ligde altyapısından çıkan futbolculara süre vermeyen ekipler ise; Galatasaray, Kayserispor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Teleset Mobilya Akhisarspor, Aytemiz Alanyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Osmanlıspor oldu.

KASIMPAŞA 4 YERLİ OYNATTI

Süper Lig'de en fazla yerli oyuncu oynatan takım da Bursaspor ile Medipol Başakşehir oldu. Her iki takım da 12 yerli oyuncusuna Süper Lig'de şans tanırken bu alanda en az yerli oynatan ekip Kasımpaşa oldu. İstanbul ekibi bu sezon ligde sadece 4 Türk futbolcuyu sahaya sürdü. En fazla yabancı oynatan takım ise 16 futbolcuyla Osmanlıspor olurken, en az yabancı oynatan ekip 9 futbolcu ile Teleset Mobilya Akhisarspor oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.