Hava Durumu

Timsah'ın sol açığına Nijeryalı

Transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor'un Viking'de forma giyen 21 yaşındaki Nijeryalı Samuel Adegbenro ile ilgilendiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ın sol açığına Nijeryalı

Ali ŞAHİN

Yeni sezon'da iddialı bir takım kurmak için yoğun tempoda çalışan Bursaspor'un sol açık için Norveç Eliteserien Ligi'nde forma giyen 21 yaşındaki Nijeryalı Samuel Adegbenro ile görüşme halinde olduğu ve cüzi bir miktara transferin tamamlanabileceği kaydedildi. Norveç'te yayın yapan ünlü yayın kuruluşu RA Dagsavisen'in haberine göre Yeşil Beyazlılar Viking ile oyuncunun transferi konusunda görüşmelere başladı.

TEKLİF ARTTI

Haberde ayrıca bonservis bedeli 900 bin avro olan Samuel Adegbenro için Bursaspor'un 700 bin avroluk teklif yaptığı belirtilirken, Norveç ekibinin teklifi az bulması sebebiyle Yeşil Beyazlı yöneticilerin rakamı 850 bin avroya çıkardığına yer verildi. RA Dagsavisen'in ulaştığı kulüp müdürü Eirik Henningsen ise yaptığı açıklamada "Adegbenro'nun reddedemeyeceği bir teklif aldık. Kapı açık. Son kararı oyuncu verecek" dedi.

ROSENBORG DEVREDE

RA Dagsavisen ayrıca sol kanat için oyuncu arayan Rosenborg'un da 21 yaşındaki Nijeryalı için telif hazırladığı ve en yakın zamanda Viking'e ulaştıracağını, buna karşılık Adegbenro'nun Viking'e karşı forma giymek istememesi sebebiyle yurt dışında bir takıma transfer olmak istediğini yazdı. Haberde ayrıca oyuncunun düşünmek için süre istediğine yer verildi.

14 MAÇTA 5 GOL

5 Şubat 2015'te futbola başladığı Nijerya'nın Kwara United takımından 200 bin avro karşılığında Viking'e transfer olan Adegbenro Norveç ekibinin formasıyla  73 maça çıktı. 21 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 16 gol atarken 12'de asist yaptı. Nisanda başlayan ve halen devam eden yeni sezonda 1'i Norveç kupası olmak üzere 14 maçta forma giyen genç sol açık 5 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Kulübüyle 2018 yılının aralık ayına kadar sözleşmesi bulunan genç oyuncu henüz milli forma giyemedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.