Hava Durumu

Timsah'ın yüzü potada güldü!

BSL'nin ilk maçında Beşiktaş'ı konuk eden Frutti Extra Bursaspor, zorlanmadığı mücadeleyi 89-73 kazanmasını bildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2020 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2020 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ın yüzü potada güldü!

Ali Şahin

ING Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon heyecanı başlarken Frutti Extra Bursaspor açılışı Beşiktaş önünde yaptı. Tutku Açık liderliğindeki yeni sezon heyecanına TOFAŞ Spor Salonu'nda başlayan Yeşil Beyazlılar ilk maçına Munford, Perry Jones, Can Maxim Mutaf, Kenny Kadji ve Hamilton beşi ile parkeye çıktı. Beşiktaş ise oldukça genç bir ilk beş ile maça başladı.

İLK SAYI CAN'DAN

Frutti Extra Bursaspor adına sezonun ve maçın ilk sayısı Can Maxim Mutaf'tan geldi. İki takımın da dağınık görüntü sergilediği ilk 3 dakikada Bursaspor skor üstünlüğünü yakalasa da (6-4) 3 faul yaptı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Bursaspor, karşılaşmanın ilk 5 dakikalık bölümünü 13-8 önde geçti. Munford ve Kadji ile farkı açmaya başlayan Yeşil Beyazlılar, çeyreğin bitimine 2:28 kala rakibine mola aldırdı. (22-14) mola dönüşünde de ritmini sürdüren Yeşil Beyazlılar farkı çift hanelere çıkarırken (27-16) çeyreği de 28-18 önde tamamladı.

FARK AÇILDI

Maçın 2. çeyreğine Potanın Timsahları kötü başladı. Beşiktaş'ın basketi ile başlayan çeyrekte Bursaspor benchine çalınan teknik faul ve akabinde Tevfik'in hücum faulünün ardından fark 5'e indi. (28-23) maçın ilerleyen süresinde toparlanan Yeşil Beyazlılar 14. dakika geçilirken farkı tekrar çift hanelere çıkardı. (35-23) Beşiktaş'ın 3'lük krizine girmesini fırsata çeviren Yeşil Beyazlılar zaman zaman hata yapsa da soyunma odasına 50-34 önde girdi.

RAHAT BİTTİ

Karşılaşmada ikinci yarıya Kadji'nin serbest atıştan bulduğu tek sayıyla başlayan Frutti Extra Bursaspor 21. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı. (54-34) Farkın açılmasıyla iyice rahatlayan Yeşil Beyazlılar maçın kontrolünü elinde tutmaya devam ederken 3. Periyodu 69-56 önde tamamladı. Maçın karar periyoduna 13 sayı önde başlayan Potanın timsahları hata yapmadı ve karşılaşmayı 89-73 kazanarak sezona geçen yıl olduğu gibi zaferle başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.