Hava Durumu

Timsah tek golle 3 puanı aldı

İlk yarının son maçında Keçiörengücü'ne konuk olan Bursaspor, Emirhan'ın penaltı golüyle rakibini 1-0 yenerek 2021'e zaferle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2021 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2021 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah tek golle 3 puanı aldı

Ali Şahin

TFF 1. Lig'de 17. haftanın açılış maçında Bursaspor, Ankara Keçiörengücü'ne konuk oldu. Sentetik zemine sahip Ankara Aktepe Stadyumu'nda oynanan maça Yeşil Beyazlılar Ataberk Dadakdeniz, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Burak Altıparmak, Cüneyt Köz, Ozan İsmail Koç, Çağatay Yılmaz, Burak Kapacak, Emirhan Aydoğan, Aykut Akgün ve Batuhan Kör on biri ile başladı.

EMİRHAN PENALTIDAN

Maçın ilk dakikalarında etkili olan taraf ev sahibi Ankara Keçörengücü oldu. Topa daha çok sahip olarak oyuna başlayan Mor Beyazlılar 4. dakikada etkili gelirken Barış'ın ceza sahası içinden attığı şutu Ataberk tokatladı. Maçın 6. dakikasında ise Bursaspor uzun topla çıkarken sol kanatta Çağatay'la ikili mücadeleye giren Cem Ekinci topa elle müdahale edence hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için beyaz noktaya gelen Emirhan Aydoğan hata yapmadı ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

TEMPO ARTTI

Golden sonra maçta tempo artarken Bursaspor 9'da etkili geldi. Sol kanattan Burak kapacak rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Genç oyuncunun vuruşunu kaleci çelerken, topu önünde bulan Batuhan Kör'ün şutu savunmaya çarpıp kornere gitti. 22'de ev sahibi ekip Manaj ile savunmanın arkasına sarksa da ceza sahası ön çizgisinden yaptığı vuruşu etkili olmadı.

METİN KURTARDI

37'de etkili gelen Bursaspor'da Batuhan'ın karşı karşıya pozisyonunda kaleci gole izin vermedi. 1 dakika sonra hızlı gelen Keçiören sağ kanattan hızlı geldi. Ataberk'le karşı karşıya kana Barış topu ceza sahası içine sert çıkarınca Cem dokunamadı. İlk yarının son 5 dakikasında baskısını artıran ev sahibi ekip 41'de de İrfan ile çerçeveyi bulamadı. 43'te peş peşe 3 kez korner kullanan ve 3 organizasyonunda etkili şutu bulan Bursaspor kaleci Metin'i geçemedi. İlk yarının son anlarından Keçiören etkili gelse de aradığı golü bulamadı ve Bursaspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

CÜNEYT SAKATLANDI

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, ikinci yarının başında Çağatay'ı oyundan alarak İsmail Can Çavuşluk'a forma verdi. Maçın ikinci 45 dakikasına ev sahibi ekip baskılı başladı. Bursaspor kalesini peş peşe yoklayan Keçiörengücü 49 ve 52'de Manaj ile uygun pozisyondan yararlanamadı. 55. dakikada Bursaspor zorunlu bir değişiklik yaptı. Sakatlanan Cüneyt Köz'ün yerine Özer Hurmacı oyuna dahil oldu.

ZEMİN ETKİLEDİ

Maçın 2. yarısında topla daha çok oynayan taraf Ankara Keçiörengücü olurken Bursaspor kontratak ile gol kovaladı. Sentetik zemin nedeniyle 60. dakikadan sonra oyuncular zorlanırken mücadele sık sık sakatlıklar nedeniyle durdu. 80. dakikada Keçiörengücü Tahir ile önemli bir pozisyon kaçırdı. Taç atışı organizasyonu sonrasında ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafayı vuran Tahir topu auta attı.

SERİ 5 HAFTA OLDU

Keçiörengücü son 10 dakikada oyun hakimiyetini tamamen eline alırken Bursaspor hücum etmekte zorlanmaya başladı. Uzun süre savunmada kalan Yeşil Beyazlılar 87'de ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kazandı. Özer'in vuruşu baraja çarparken kaleci Metin'in elinde kaldı. Maçın uzatma bölümlerinde de ev sahibi ekip etkili gelse de aradığı golü bulamadı ve Bursaspor karşılaşmayı 1-0 kazanarak yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

GEÇEN YILI YAKALADI

Keçiörengücü galibiyetiyle puanını 27'ye yükselterek ilk yarıyı kapatan yeşil Beyazlılar geçen sezonki performansını da yakalamış oldu. Geçen sezon da 17. Haftayı 27 puanla 6. Sırada kapatan Bursaspor, transfer tahtasına açamadığı için genç oyuncularıyla başladığı sezonda da taraftarını umutlandırdı. 

GOL ZİNCİRİ 20 MAÇA ÇIKTI

Bu sezon golcü kimliği ile ön plana çıkan Bursaspor Keçiörengücü ağlarını da sarsarak gol zincirine bir halka daha ekledi. TFF 1. Lig'de çıktığı 17 maçın tamamında ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 3 sınavında rakip fileleri havalandıran Yeşil Beyazlılar toplamda 20 resmi maçın tamamında gol sevinci yaşamış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.