Hava Durumu

Timsah turu yarıladı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Adanaspor'a konuk olan Bursaspor Furkan Soyaalp'in golleriyle sahadan 2-0'lık zaferle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah turu yarıladı

Ali ŞAHİN

Süper Lig'de 6 maçtır kaybetmeyen Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 1. Lig ekibi Adanaspor'a konuk oldu. Karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Yeşil Beyazlılar'da Teknik Direktör Paul Le Guen Muhammed Şengezer, Titi, Ekong, Ertuğrul Ersoy, Merter Yüce, Rüştü Hanlı, Furkan Soyalp, Sinan Bakış, Delarge, John ve Kubilay Kanatsızkuş on birini sahaya sürdü. 

HIZLI BAŞLADI

Mücadeleye hızlı başlayan Bursaspor henüz 25. Saniyede Adanaspor kalesini Furkan ile yoklasa da başarılı olamadı. 5. Dakikada Bursaspor rakip ceza sahası yan çizgisinden Serbest vuruş kazanırken Furkanın ortasında topu önünde bulan Delarge'ın şutu dışarı çıktı. İlk 10 dakikalık bölümde Bursaspor özellikle sağ kanattan etkili gelse de bu bölümde skor üretmeyi başaramadı.

BASKI SONUÇ VERDİ

Karşılaşmanın 11. dakikasında ise Furkan Soyalp'in baskısı sonuç verdi. Adanaspor atağa kalkarken Renan Diniz'den topu çalan genç oyuncu karşı karşıya pozisyonda kaleci Hayrullah'ı avladı ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 14. Dakikada Adanaspor Bursaspor ağlarını havalandırsa da gol ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmadı. 31. Dakikada ise Adanaspor Bilal ile sağ kanattan etkili geldi. Başarılı oyuncu rakiplerini bir bir geçerken kalesini terk eden ve rakibin açısını daraltan kaleci Muhammed topun dışarı çıkmasını sağladı.

FURKAN 2. KEZ

Dakikalar 41'i gösterirken Bursaspor bu kaz ortadan etkili geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Furkan Soyalp kalecinin ilerde olmasını fırsat bilerek meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Kaleci Hayrullah topa dokunsa da başarılı olamadı ve skoru 2-0'a taşıdı. 43'te gelişen Adana atağında Tevfik'in şutunu Muhammed kurtarırken, Bursaspor 45+1'de Kubilay ile hızlı çıktı. Genç golcü ceza sahasına yaklaştığında soldan bindiren Furkan'ı gördü. Furkan karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapsa da bu kez Hayrullah'ı geçemedi. Kalan bölümde başka gol olmazken Bursaspor soyunma odasına 2-0 üstün girdi.

MUHAMMED BAŞARILI

Maçın 2. yarısına iki takım da daha istekli çıkarken ilk önemli atağı 47. Dakikada Adanaspor geliştirdi. Etkili gelen Turuncu Beyazlılar'da Vinicius'un şutu Muhammed'de kaldı. 59. dakikada ise bu kez Bursaspor etkili gelirken Hayrullah ceza sahası içinden Kubilay Kanatsızkuş'un çektiği şutu direk dibinden kornere çeldi. Bu dakikadan sonra Bursaspor rakibi karşısında daha baskılı bir oyun sergilemeye başladı.

TEMPO DÜŞTÜ

Süre azaldıkça oyunda tempo düşerken 69. dakikada Tevfik'in kullandığı serbest vuruşta top üstten az farkla auta çıktı. 85. dakikada Yener'in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bahattin'in şutunda top kaleci Muhammed bir kez daha gole izin vermedi. Kalan dakikalarda Bursaspor'da cılız ataklar geliştirse dre golle sonuçlanmadı ve mücadele Yeşil Beyazlılar'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.