Hava Durumu

Timsah yolu yarıladı

Federasyon Kupası'ndaki Bursa derbisinde Finalspor'u  91-77 yenen Bursaspor Basketbol adını yarı finale yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah yolu yarıladı

Afyon'da düzenlenen Federasyon Kupası çeyrek final maçında iki Bursa ekibi karşı karşıya geldi. A Grubu'nu yenilgisiz lider bitiren Bursaspor Basketbol ile B Grubu ikincisi  Finalspor arasında oynanan Bursa derbisinde gülen taraf Yeşil Beyazlılar oldu. Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken 2. Dakika 4-3 Bursaspor üstünlüğü ile geçildi. Savunma sertliğinin olmadığı ilk 5 dakika ise 14-9 Finalspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. Çeyrek sonuna 2 dakika kala iki takım da çok fazla top kaybı yapmaya başlayınca Bursaspor Koçu Arda Vekiloğlu molaya gitti. (11-19) Mola'dan Dajan ve Recep'in sayılarıyla dönen Bursaspor, (16-19) Finalspor'un top kayıplarının sürdüğü ilk çeyreği 21-20 geride tamamladı.

BURSASPOR RİTMİNİ BULDU

İkinci yarıya iki takım da boş hücumlarla başlasa da Emre'nin serbest atıştan bulduğu sayı ile skor eşitlendi. (21-21) Özellikle Dunn ile etkili olmaya çalışırken ABD'li oyuncu teknik faul aldı. Bu pozisyondan sonra ritmini Bulan Yeşil Beyazlılar farkı bir anda 4 sayıya çıkardı. (27-23) 17. dakikaya girilirken Finalspor Dunn'ın Bursaspor savunmasına takılmasıyla skor bulmakta zorluk çekerken Yeşil Beyazlılar skoru 30-23'e taşıdı. Bu dakikadan sonra Finalspor özellikle Alpaslan ve Umut ile ile direnmeye çalışsa da Bursaspor devre sonuna 3:40 kala farkı çift hanelere çıkardı. (38-28) Yeşil Beyazlılar kalan bölümde de ritmini kaybetmedi ve soyunma odasına 48-35 önde gitti.

ALAN SAVUNMASI ZORLADI

Karşılaşmanın 2. yarısı iki takım adına da 2'şer boş hücumla başlarken çeyreğin ilk sayısı Finalsporlu Freeman ile serbest atış çizgisinden geldi. (48-36) Farkın da verdiği avantajla rahat bir oyun ortaya koyan Bursaspor Basketbol, Finalspor'un da üst üste boş hücumlarını fırsata dönüştürdü ve 25. dakikada skoru 58-40'a taşıyarak rakibine mola aldırdı. Kalan bölümde etkili oyunun sürdüren Yeşil Beyazlılar zaman zaman alan savunmasına karşı zorlansa da son 10 dakikaya da 66-53 üstün girdi. 

FREEMAN SAKATLANDI

Mücadelenin son çeyreğine Finalspor savunma direnci ve basketle başlarken Recep Dorusöz'e çalınan Teknik faul sonrası Berkay'ın sayılarıyla seriyi 5-0 yaptı ve farkı tek hanelere indirdi. (66-58) 7:32 kala skor Bursaspor lehine 72-61 olurken, 34. dakika da Finalsporlu Freeman parmağından sakatlanarak takımı yalnız bıraktı.

FİNAL'İN ÇABASI YETMEDİ

Finalspor'un ABD'li oyuncunun yokluğunda pota altında oluşan zafiyetini fırsata dönüştüren Bursaspor oyununu bu bölgeye yığmaya başladı ve 35. dakikayı 78-65 önde geçti. Maçın son bölümünde Finalspor'un farkı azaltma çabası başarılı olmadı ve oldukça rahat bir oyunla tekrar açan Bursaspor Basketbol 91-77'lik skorla adını yarı finale yazdıran ekip oldu. Bursaspor en skorer ismi ise 20 sayıyla Dejan oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.