Hava Durumu

Tirilye Zeytin Şenliği'nde coşkulu final

Mudanya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği "Tirilye Zeytin Şenliği" Coşkun Sabah konseri ile sona erdi. Coşkun Sabah Bursalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tirilye Zeytin Şenliği'nde coşkulu final

Mudanya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Tirilye Zeytin Şenliği büyük coşku içerisinde gerçekleşti. Marmarabirlik, Mudanya Ziraat Odası, Meyve Üreticileri Birliği ile derneklerin de destek verdiği ve Coşkun Sabah konseriyle son bulan etkinlikte, usta tiyatrocu Yalçın Özden'de şenlikte renkli anlara imza attı. Heyecan içerisinde gerçekleşen yarışmalar etkinliğe renk katarken, düzenlenen zeytin ve zeytinyağı söyleşiyle de üreticiler ve vatandaşlar bilgilendirildi.  Etkinlikte açılan zeytin, zeytinyağı ve hediyelik eşya stantları katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanırken, Kaymakam Faik Oktay Sözer ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz stantları tek tek ziyaret ederek katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler dağıttı.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ANLATILDI

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız'ın moderatörlüğünde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevriye Mert, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Himmet Tezcan, Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Çınarlı Zeytin Kooperatifi Başkanı Erdoğan Yıldız'ın sunumlarıyla gerçekleşen "Tirilye Tipi Zeytin ve Zeytinyağı" konulu söyleşide zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgiler verildi. Dünya'da ve Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktarılırken, sofralık zeytin üretiminde Tirilye'nin en önemli noktalardan biri olduğu vurgulandı. 

 

VEDAT ATEŞ BİRİNCLİĞİ BIRAKMADI

Zeytin ve zeytinyağı üzerine gerçekleşen panelin ardından düzenlenen "En iyi zeytinyağı" ve "En iyi zeytin"  yarışmaları etkinliğe ayrı bir renk kattı. Zeytinyağı yarışmasında geçen senenin birincisi Vedat Ateş 337 puanla bu sene de birinci olurken, ikinci 331 puanla Murat Ergün, üçüncü ise 326 puanla Emre Emil oldu. Zeytin yarışmasında ise 422 puanla Nevin Yazgı birinci olurken, ikinci 421 puanla Dilek Şeker, üçüncü ise 415 puanla Emre Emil oldu. Yarışmalarda derece elde edenler ödüllerini jüri üyelerinin elinden aldı. Yarışmaların jüri üyeliklerini ise Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Yalçın Özden, Meyve Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Necdet Kocabıyık ile Ziraat Mühendisi Bayram Karaca yaptı.

COŞKUN SABAH İLE COŞKULU FİNAL

Zeytin Şenliği'nin finalinde ise Türk Sanat Müziği'nin güçlü isimlerinden  Coşkun Sabah sahne aldı. Sevilen ve unutulmaz "Anılar", "Bir Pazar günü", "Hatıram olsun" gibi şarkıları seslendiren Sabah'a Tirilyeliler de hep bir ağızdan eşlik etti. Tirilye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Sabah, gördüğü yoğun ilgiye de teşekkür etti. Konser sonunda udu ile adeta şov yapan Sabah, etkinliğe katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattı. 

"UMUDUMUZ VE CESARETİMİZ VAR"

"Mudanya ile herkes gurur duyacak demiştik. Bu sözümüzde durduğumuz için çok mutluyuz" diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Coşkun Sabah gibi değerli bir sanatçı ile birlikte bu etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu gece bu meydanı dolduran Atatürkçü, cumhuriyetçi Tirilyelilere de ayrıca teşekkür ediyorum" sözleri büyük alkış aldı. Çok daha güzel günlerde birlikte olacaklarının altını çizen Türkyılmaz, "Artık umudumuz var, cesaretimiz var. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimizin kurduğu cumhuriyetimizi kimse yıkamayacak" dedi. Konser sonunda etkinliğe katılanlar başkanlar ve sanatçılar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyerek cumhuriyete ve Atatürk'e sahip çıktıklarının mesajını verdiler.

 

                                                           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.