Hava Durumu

TL'nin dolar karşısındaki pozitif seyri sürüyor!

Küresel piyasalarda dolar yatay bir performans izlerken, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki pozitif seyri yeni haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Gösterge tahvil faizi yüzde 14,77'den işlem görürken, BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2021 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TL'nin dolar karşısındaki pozitif seyri sürüyor!

Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelen sıkı duruşun uzun süre korunacağına ilişkin mesajların ardından dolar karşısındaki rallisini sürdürüyor.

Yurtiçindeki sıkılaşma mesajlarının devamıyla birlikte küresel piyasalarda doların yatay seyri, Dolar/TL kurundaki gerileme için de pozitif ortam oluşturdu.

Dolar/TL kuru 7,04'ün de altını test ederek Ağustos 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Bloomberg dolar endeksi ise 1.131 ile yatay seyirde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Reuters'a yaptığı açıklamada uzun süre faiz indirimini gündeme almalarının olası görünmediğine dikkat çekmişti. Ağbal, "Orta vadeli enflasyon hedefimiz olan yüzde 5 oranının oldukça uzağındayız. Ocak Enflasyon Raporu'nda sunduğumuz tahminler bu hedefe 2023 yılında ulaşabileceğimizi göstermektedir. Bu nedenle, para politikasındaki sıkı ve ihtiyatlı duruşun, yüzde 5 hedefine ulaşılması beklenen 2023 yılına kadar, uzun bir süre kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Risk primi 300'ün altında

Türk varlıklarındaki pozitif havayı risk primindeki düşüş de destekledi. Pandemi sürecinde ilk kez 300'ün altını gören risk primi yeni haftanın ilk işlem gününde 286 baz puan seviyesine kadar geriledi.

Gösterge tahvil faizi yüzde 14,77'den işlem görürken, BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.