Hava Durumu

TOFAŞ'ın rakibi Gaziantep

Hem Avrupa hem de Türkiye'de başarılı sonuçlar alan TOFAŞ BL'nin 18. Maçında Gaziantep Basketbol'u konuk edecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ'ın rakibi Gaziantep

Ali ŞAHİN

ING BSL'de normal sezonu ilk 4'te kapatarak play-off'lara avantajlı girmenin hesabını yapan TOFAŞ 18. Maçında Gaziantep Basketbol'u konuk edecek. Bugün Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 13:00'te başlayacak. Mücadeleyi Keram Baki, Mehmet Serdar Ünal ve Halil Baldemir hakem üçlüsü yönetecek. 17 haftayı 12 galibiyetle tamamlayan TOFAŞ karşılaşmayı kayıpsız geçerek ilk 4'teki yerini korumaya çalışacak.

TAKIM FORMDA

Hafta içinde Joventut Badalona önünde farklı bir galibiyet alarak 7Days EuroCup TOP 16'da grup liderliğine yükselen ve çeyrek final için büyük bir avantaj yakalayan Bursa ekibi ligdeki son 3 maçında ise sırasıyla Arel Üniversitesi Büyükçekmece, Bursaspor ve Sigortam.net İTÜ'yü devirdi. Bu sezon sahasında çıktığı 9 maçın sadece 2'sini kaybeden TOFAŞ Bursa'da üstün bir performans sergiledi. Evinde çıktığı 1 Avrupa maçını kaybeden TOFAŞ sahasında toplam 3 resmi maç kaybetti.

AVRUPA'DA KÖTÜLER

Bu sezon Türkiye'yi FIBA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ekiplerden olan Gaziantep Basketbol ise inişli çıkışlı grafiği ile dikkat çekti. Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda çıktığı 13 maçın 3'ünü kazanabilen Gaziantep'in tur umudu kalmadı. Hafta içinde BC Nizhny Novgorod'a mağlup olan Kırmızı Siyahlılar BSL'deki son 2 maçında ise sırasıyla Afyon Belediye ve Fenerbahçe'yi yendi.

17. RANDEVU

İki takım tarihlerinde bugünkü maçla birlikte 17. Kez birbirine rakip olacak. TOFAŞ ve Gaziantep basketbol arasında daha önce oynanan 16 maçın 12'sini Bursa ekibi kazanırken 4 müsabakada ise Gaziantep güldü. İki takım arasında Bursa'da oynanan 9 maçta ise TOFŞA rakibine 8-1 üstünlük sağladı. Sezonun İlk yarısında oynanan maçı ise TOFAŞ 81-69 kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.