Hava Durumu

TOFAŞ, Lokomotiv Kuban'a konuk oluyor

EuroCup'ta oynadığı iki maçta 1 yenilgi ve 1 galibiyete imza atan TOFAŞ yarın şampiyonluk favorisi Lokomotiv Kuban'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ, Lokomotiv Kuban'a konuk oluyor

-Ali ŞAHİN-

7Days EuroCup'a Alba deplasmanındaki yenilgi ile başlayan TOFAŞ Gaçan hafta içinde de Arka Gdynia'yı Bursa'da devirerek ilk galibiyetini kazanmıştı. Mavi Yeşilliler organizasyondaki 3. maçını ise yarın oynayacak. TOFAŞ'ın rakibi EuroCup'ın en büyük favorisi Lokomotiv Kuban Krasnodar olacak. TSİ 20:00'de başlayacak mücadele Basket-Hall Krasnodar'da oynanacak. Karşılaşma Tivibu Spor2'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Milija Vojinovic, Tomislav Hordov ve Jürgis Laurinavicius hakem üçlüsü yönetecek.

SON İDMAN SALONDA

BSL'de çıktığı ilk maçta Pınar Karşıyaka'yı 82-55'le geçen TOFAŞ geçen hafta sonu konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da 73-61'le geçerek 2'de 2 yaptı. Arka Gdynia galibiyetiyle EuroCup'ta moral Bulan Mavi yeşilliler dün Bursa'daki son idmanını yaptı ve Rusya'ya geçti. Bugün de Krasnodar'da çalışan TOFAŞ yarın maçın oynanacağı salonda yapacağı idmanın ardından maç saatini bekleyecek.

GEÇEN SEZON FİNALDE YENİLDİ

Rusya'nın Euroleague ekiplerinin ardından en yüksek bütçeli takımı olan Lokomotiv Kuban Krasnodar turnuvanın favorisi konumunda yer alıyor. Savunmasıyla ön plana çıkan Rus ekibi gruptaki ilk maçında Arka Gdynia'yı deplasmanda, Limoges'i de sahasında devirmeyi başardı. Rus ekibi geçen sezon ise Eurocup'ta finale kadar yenilgisiz çıkmış, ve mağlubiyetni final serisinde tanışmıştı. Kuban'ın iki maçta da yenen Darrüşşafaka kupayı kazanırken Euroleague biletinin de sahibi olmuştu.

ASİSTTE LİDER

TOFAŞ bu sezon savunmada sorunlar yaşasa da iki maçta yaptığı 52 asist ile ligin en iyisi konumunda yer alıyor. Hücumda top paylaşımını iyi yapan Bursa ekibinde Garrett ve Kadji ikilisi de buldukları sayılarla ön plana çıkıyor.  Maçta TOFAŞ 93 sayı ortalaması tuttururken Kuban ise 81 sayıda kaldı. Isaiah Whitehead ise Rus ekibinin en iyi istatistiklere sahip oyuncusu konumunda. Maç başına 27 dakikaya yakın oynayan ABD'li oyuncu 13 sayı ve 4,5 ribaund ortalamaları tutturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.