Hava Durumu

TOFAŞ'tan Bursa'ya '50 Pota Projesi'

TOFAŞ Spor Kulübü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen '50 Pota' projesi kapsamında ilk etapta inşası tamamlanan 30 pota hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ'tan Bursa'ya '50 Pota Projesi'

Ali ŞAHİN
 

Basketbolda altyapının amiral gemilerinden olan TOFAŞ Bursa Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ile yine farklı bir projeye imza attı. Mavi Yeşilliler, sporcu sağlığına uygun şekilde spor yapılması ve Basketbol konusunda farkındalık yaratılması amacıyla şehrin farklı noktalarına 50 basketbol potası konuşlandıracakları '50 Pota' projesi kapsamında tamamlanan 30 potayı düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açtı.

AÇILIŞ YUNUSELİ'NDE

Proje kapsamında hizmete giren potaların açılış töreni ise Yunuseli Mahallesi'ndeki basket sahasında yapıldı. Açılış törenine Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Ömer Onan'ın yanı sıra TOFAŞ Üst Yöneticisi ve TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik ve Osmangazi Belediye Bakmanı Mustafa Dündar, TOFAŞ Spor kulübü yöneticileri ile basketbolseverler katıldı.
 

'KÜLTÜR CANLANACAK'

Açılışta konuşan TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, TOFAŞ'ın yerel yönetimlerle beraber hayata geçirdiği projeden dolayı mutlu olduğunu aktardı. Onan, planlanan 50 potadan 30 tanesinin hizmete girdiğini kaydederek, "TOFAŞ Spor Kulübü'ne ve projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Federasyon olarak böyle kıymetli projelerin yanında olacağımızın bir kez daha altını çizmek istiyoruz. 50 pota projesiyle Bursa'daki köklü basketbol kültürü daha da canlandırılacaktır. Hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerimizin yaşam alanlarının içinde basketbol oynayabilme imkanları artacaktır. Basketbolu günlük hayatın içine yerleştirebilmek bizim de federasyon olarak önemli önceliklerimizden bir tanesidir" dedi.

'ÖRNEK OLMALI'

Basketbolun hem izlenebilirliği hem de her sokakta oynanabilirliğinin en büyük hayallerinden biri olduğunu dile getiren Onan, projenin diğer kulüp ve belediyeler tarafından örnek alınmasını arzu ettiklerini belirtti.

'POTANSİYEL AÇIĞA ÇIKARILMALI'

TOFAŞ Üst Yöneticisi ve TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu ise yaptığı konuşmada TOFAŞ'ın geçen 50. kuruluş yıl dönümü olması sebebiyle projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi. Eroldu, yıl içinde tesisleri tamamlayıp Bursa'daki gençlerin ve çocukların hizmetine açacaklarını ifade ederek, "Bu iyi bir yerel yönetim ve spor kulübü işbirliği projesi oldu. Belediyelerimiz de bu projeye çok destek verdiler, saha yerlerini tahsis ettiler bizim için, bizler de potaları yerleştirdik. Gittiğimiz her toplantıda, okuduğumuz dökümanlarda, Türkiye'nin potansiyeli olan bir ülke olduğundan bahsediliyor. Bir taraftan da bu potansiyeli ortaya çıkarmak lazım. Bu potansiyel de iyi eğitimle oluyor. Eğitimi de yalnızca okul eğitimi olarak düşünmemek lazım. Spor da başlı başına bir eğitim" diye konuştu.
 

'SPOR ÖZENDİRİLMELİ'

Gençler ve çocuklar için yapılan projenin yararlı olacağına inandığını dile getiren Eroldu, gençler ve çocukların sporla iç içe olmasının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik ise basketbol özelinde sporun özendirilmesi adına Bursa'nın farklı noktalarında TOFAŞ ile birlikte 50 potayı hizmete açacaklarını belirterek, katkı verenlere teşekkür etti.

İLK ADIM OSMANGAZİ'DEN

Projeye destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "Bugün daha farklı bir proje ile karşınızdayız. Tofaş Bursa'mızın, Türkiye'nin gururudur. Tofaş'ı yollarda görüyoruz. Şimdi sahaya indiğini görüyoruz. Yapmış oldukları 50 potadan 8'i Osmangazi içinde. Bu şekilde basketbolu gençlere, çocuklara ve sporculara sevdirme konusunda gerçekleştirilen ilk adımı Osmangazi'de atıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların sonunda TOFAŞ'ın alt yaş kategorilerinde oynayan çocuklara basketbol topu hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.