Hava Durumu

Tofaş'tan önemli karar! Yenileniyor

Fiat'ın Türkiye'de üretilen modeli olan Egea 2020 yılı sonunda yeni yüzüyle satışa çıkacak. 225 milyon dolar yatırım yapılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tofaş'tan önemli karar! Yenileniyor

Hürriyet'n haberine göre, Türkiye'de 2015 yılından bu yana üretilen ve ihraç edilen Fiat Egea'lar yenileniyor. Tofaş'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre, facelift yatırımı yapılmasına karar verildi.

1.3 milyon adet satış hedefinin 530 bininin gerçekleştiğini duyuran Tofaş, 2024 yılına kadar 1 milyon 450 bin aracı üretmeyi hedefleyecek.

225 milyon dolar yatırım yapacak olan Tofaş, 2020 yılının son çeyreğinde yeni araçları üretmeye başlamayı planlıyor.

Fiat Egea yurtdışında Fiat Tipo adıyla satılıyor.

MUSTAFA KOÇ BANTTAN İNDİRMİŞTİ

Türkiye'de üretilen Fiat Egea'yı Tofaş Fabrikası'nda ilk olarak merhum iş adamı Mustafa Koç banttan indirmişti.

Mustafa Koç, "Fiat Egea'yı 'akıllı bir proje' olarak değerlendiriyorum. Akıllı çünkü çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye'nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği otomobil olarak geliştirildi. Türk tüketicisini odağına alarak, tasarlanan yeni modelimize isim verirken Ege Denizi'nden esinlendi. Akıllı bir araç. Çünkü iç pazarın yanı sıra batı ve doğu Avrupa müşterisine de hitap ediyor. Avrupa Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da 40 ülkeye ihraç edilecek." demişti.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, TOFAŞ Bursa fabrikasında üretilen Egea/Tipo otomobil ailesinin facelift yatırımına başlanmasına karar verilmiştir. 25.10.2013 ve 6.11.2014 tarihli özel durum açıklamalarımız ile kamuya duyurulan projenin süresi 2024 yılsonuna kadar uzatılmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.