Hava Durumu

'Toplum eşini döven adama selam vermeyecek, yüzünü kızartacak'

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuşan Vali İzzettin Küçük, "Kadına şiddete karşı bazı yasal düzenlemeler yapıldı ama yetmez. Buna karşı toplumsal bir tepki şart. Eşini döven adama toplum selam vermeyecek. Yüzünü kızartacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Toplum eşini döven adama selam vermeyecek, yüzünü kızartacak'

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Bursa Valiliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği programda konuşan Vali İzzettin Küçük, "Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Acaba kadının olmadığı bir toplum nasıl olurdu? Mars'tan beter olurdu. Kadın olmadan dünya olmazdı, güzellikler olamazdı, hayat olmazdı. Kadına şiddete karşı bazı yasal düzenlemeler yapıldı ama yetmez. Buna karşı toplumsal bir tepki şart. Eşini döven adama toplum selam vermeyecek. Yüzünü kızartacak. Bunu yaparsak her şey değişir" dedi.

ERKEK, VARLIĞINA İHANET ETTİ

"Erkeğe Allah kas gücü vermiş neden? Kadınını ve çocuklarını tehlikelere karşı korusun diye" ifadesini kullanana Vali Küçük, "Ancak erkek varlığına ihanet ederek bu gücü kadını dövmek için kullanmıştır. Aynı mesele ekonomi içinde de var. Dünyadaki gayrimenkulün yüzde 93 ü erkeklerin üstüne. Miras bölüşürken kadına karşı gösterilen tutum... Yani mesele çok boyutlu" diye konuştu.

KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR

 Programda konuşan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ise "Kadınlarımız başımızın tacı, hayatımızın eşi ve ortağıdır. Tarih boyunca kahraman Türk kadını büyük işler başarmıştır. Bugün de Türk kadını, şehit analarımız ortaya koyduğu asil duruşla asaletini sergilemiştir. Özellikle Afrin operasyonu sırasında askerlerimize dua eden, ekmek pişiren, çorap ören kadınlarımız bir kez daha gönülleri fethetmiştir" dedi.

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Ancak kadınların şiddete maruz kaldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Tuğgeneral Hacıoğlu, "Bursa Jandarma İl Komutanlığı olarak hem bu olayların önüne geçmek hem de farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Asil Türk kadınını hak ettiği değeri görmesi için mücadele edeceğiz. Asil Türk kadını önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

KAMUFLAJLI KONSER

Nilüfer Kadın Korosu da düzenlenen programda kamuflaj giyerek mini konser verdi. Türk kültüründe önemli bir yere sahip birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği programda dinleyiciler unutulmaz anlar yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.