Hava Durumu

Trump 'Gülen'in sınır dışı edilmesi için çalışıyoruz' dedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in sınır dışı edilmesi için çalıştıklarını söylediğini aktardı. Çavuşoğlu, "Esad demokratik seçimleri kazanırsa çalışmayı düşünebiliriz" ifadelerini de kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump 'Gülen'in sınır dışı edilmesi için çalışıyoruz' dedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve Suriye rejim lideri Beşar Esad'la ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen görüşmenin içeriğe ilişkin çarpıcı bir bilgi veren Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Fethullah Gülen ve diğer bazı kişilerin iadesi konusunda çalıştığını söyledi" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca FBI'ın Gülen örgütünün nasıl vergi kaçırdığına dair yürüttüğü güvenilir bir soruşturma olduğunu ekledi.

ESAD'LA ÇALIŞABİLİRİZ

Öte yandan Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekmeyi değerlendirdiğini de söyleyen Çavuşoğlu, Suriye lideri Beşar Esad'ın demokratik bir seçimden galip çıkması halinde kendisiyle çalışmayı göz önünde bulundurabileceklerini dile getirdi.  Çavuşoğlu, "Esad demokratik seçimleri kazanırsa çalışmayı düşünebiliriz" ifadelerini de kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.