Hava Durumu

Trump'ın rakibi Joe Biden'dan Ayasofya çağrısı

ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Donald Trump'a rakip olan Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, Ayasofya'nın ibadete açılmasına tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kararından geri adım atmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın rakibi Joe Biden'dan Ayasofya çağrısı

Cuma akşamı yazılı bir açıklama yapan Joe Biden, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Obama döneminin eski Başkan Yardımcısı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kararından geri adım atması ve herkesin eşit şekilde erişimini sağlayarak bu kıymetli yapının şu anki müze statüsünü koruması çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

"KUTSAL BİR MABET"

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Biden açıklamasında, "Ayasofya mimari bir harika ve çok sayıda inançtan gelen insanlar için de kıymetli kutsal bir mabet. Ayasofya'nın 85 yıldır müze statüsünde olması, tüm dünyadan insanların 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası olan bu yapıyı hayran kalarak ziyaret etmesi ve dua etmesine imkan vermiştir" dedi.

Joe Biden'ın Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde ABD Başkanı Barack Obama, 2009 yılında Ayasofya Müzesi'ni ve Sultan Ahmet Camii'ni ziyaret etmiştiT.

Danıştay'ın Cuma günü verdiği kararla Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin önü açılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya'nın denetimini Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmişti. Erdoğan Ayasofya'da ilk namazın da 24 Temmuz'da kılınacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.