Hava Durumu

Trump'ın Siyasi kariyeri tamamen bitebilir... Kritik tarih belli oldu

ABD'de görev süresi dolan eski Başkan Donald Trump ilklere imza atmaya devam ediyor. Hakkında ikinci kez azil soruşturması başlayan ilk Başkan olan Trump'ın davası 8 Şubat'a ertelendi. İlk kez eski bir ABD başkanı, görevden ayrıldıktan böyle bir süreç yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2021 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın Siyasi kariyeri tamamen bitebilir... Kritik tarih belli oldu

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, dün akşam Cumhuriyetçilerle anlaşmaya vardıktan sonra Trump'a hukuk ekibini örgütleme ve savunma hazırlama şansı vermek için azil davasının 8 Şubat'a ertelendiğini duyurdu.

Trump mahkum olursa Senato, hiçbir zaman göreve gelmemesi için oy kullanabilir ve Trump'ın siyasi kariyeri son bulabilir. Donald Trump, sadece 4 yıl başkanlık yaptığı için ABD yasalarına göre önümüzdeki dönemde 4 yıl daha başkan olma şansı bulunuyor.

BEŞ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Görev süresi 20 Ocak'ta biten Donald Trump, 6 Ocak'ta Kongre binasını basan göstericileri kışkırtmakla suçlanıyor. Trump'ın mitingde hileli seçim sonucunu kabul etmemelerini söylemesinin ardından binlerce kişi Kongre binasına yürüdü. Polislerle yaşanan arbede sonucu içeri giren göstericiler, Biden'ın tescil oylamasının durmasına yol açtı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası güçlükle kontrolün sağlandığı olaylarda biri polis olmak üzere beş kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.