Hava Durumu

Trump'ın sözleri BM Genel Kurulu'nu güldürdü

Birleşmiş milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Donald Trump'ın "Benim yönetimim bizim tarihimizdeki çoğu yönetimin çok daha ötesine gitti" şeklindeki sözleri Genel Kurul'da gülüşmelere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'ın sözleri BM Genel Kurulu'nu güldürdü

İşte Trump'ın sözlerinden satır başları:

Bir yıl önce sizin önünüze yine çıkmıştım, size hitap etmiştim. Dünyamızın karşı karşıya olduğu tehditleri söylemiş ve daha parlak bir gelecek için, insanlık için neler yapabileceğimizden söz etmiştim. Bugün yine buradayım BM Genel Meclisi'nde ve aldığımız yolu sizlere anlatmak isterim.

Benim yönetimim bizim tarihimizdeki çoğu yönetimin çok daha ötesine gitti. Gülmenizi beklemiyordum ama teşekkürler yine de. Amerikan ekonomisi şu anda adeta bir patlama yakaladı ben seçildiğimden beri, 10 trilyon dolarlık bir birikim yakaladık. Borsamız her zamankinden iyi durumda. Ve borcumuz neredeyse yarı yarıya düştü. Asyalı Amerikalılar, pek çok etnik kökende ülkemizde yaşayan Amerikalılar için işsizlik hiç olmadığı kadar düşük durumda. En büyük reformları, vergi indirimlerini biz yaptık. Büyük bir duvar örmeye başladık.

ABD daha iyi bir yer olacak, daha güvenli bir yer olacak. Son iki yıl içinde bunu gerçekleştirdim. Amerika için Amerika'nın halkı için adım atıyoruz. Ama aynı zamanda dünya için de adımlar atıyoruz. Bu bizim vatandaşlarımız için iyi bir haber; şuna inanıyoruz. Uluslar kendi komşu ülkelerinin haklarına saygı duyarsa ve her ulus kendi halklarının haklarını savunursa dünya daha iyi bir yer olacak. Her birimiz çok seçkin bir kültürün bizleri bir araya getirdiği bir çatının altındayız. Bizleri birleştiren değerleri burada hep beraber kutluyoruz. İşte bu yüzden Amerika her zaman işbirliği ve bağımsızlığı ön planda tuttu. Hiçbir zaman dünyayı domine etmeye çalışmadı. Ben burada bütün uluslararası haklarına saygı gösterilmesine inanıyorum. Amerika sizlere neye ibadet edeceğinizi, nasıl davranacağınızı söylemez asla. Biz barış için çalışıyoruz. Amerika'yı dünyanın her yerinde temsil ettim ve dostane ilişkiler geliştirmek için gelimden geleni yaptım.

Kuzey Kore ile bir diyalog kurduk. Bu büyük bir adım barış için. Haziran'da Kuzey Kore lideriyle yüz yüze konuştum. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik burada ve her iki ülkenin çıkarları için de nükleer silahlardan arınmaya karar verdik. Bu görüşmeden beri pek çok umut veren gelişme oldu. Artık füzeler, roketler havada uçuşmuyor. Nükleer testler deneyler sona erdi. Ve hatta bazı nükleer tesisler şimdiden kapatıldı. Bizim orada tutulan esirlerimiz salıverildi ve bizim atalarımızın savaşta orada kalan naaşları bize geri gönderildi. Sayın kim jong un'a teşekkür etmek istiyorum. Ancak hala yapılması gereken çok şey var. Yaptırımlar geçerli olacak.

Tarihi bir değişim bizi bekliyor. Körfez ülkeleri yeni bir adım attı terörle savaşmak için. Yine bizim zamanımızda gerçekleştirildi bunlar. Ve artık terör örgütleriyle aşırı gruplarla mücadele etmek için bu ülkeler de bizim mücadelemize dahil oldu. BAE Katar ve Suudi Arabistan milyarlarca dolar harcadı Yemen ve Suriye halklarını korumak için. Ve Yemen'deki korkunç iç savaşı durdurmak için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar.

Sonunda herkes kendi geleceğini belirler. Bütün uluslar kendi kaderlerini tayin eder. Ancak biz burada körfez ülkelerinin oluşturduğu koalisyonla beraber çalışarak daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Böylece Ortadoğu'daki ülkeler ilerleyebilsinler ve güvenli biçimde yaşayabilsinler diye. ABD ordusu ve bizim kurduğumuz ortaklıklar sayesinde şunu söylemekten gurur duyuyorum. DEAŞ olarak bildiğimiz eli kanlı katiller bir zamanlar Irak ve Suriye'de sahip oldukları bütün bölgelerden temizlendi. Ve onlara yapılan bütün destekler sona erdi.

Suriye'de devam eden trajedi bizi çok üzüyor. Keder içindeyiz bu yüzden. Ve buradaki askeri ihtilafta gerilimi azaltmak istiyoruz. Bu sene BM'nin burada barış sürecini yönetmesini istiyoruz. Herkesi buna davet ediyoruz. Ancak burada kimyasal silahlar kullanılırsa Esad rejimi tarafından, Ürdün ve bunun gibi mültecilere ev sahipliği yapan pek çok ülkeyi insanları korumaya davet ediyorum. Ürdün'de gerçekten merhamet örneği gördük. orada mültecileri nasıl ağırladıklarını gördük. ve Suriye'nin yeniden inşası için yaklaşımlarını herkese örnek göstermek istiyorum.

DEVAMI GELİYOR...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.