Hava Durumu

Trump, Orta Doğu'yu karıştıracak!

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu coğrafyasında kaos fitilini ateşleyecek adımları atmaya başladı. Trump, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump, Orta Doğu'yu karıştıracak!

Beyaz Saray ve Filistin medyası, ABD Başkanı Trump'ın, Abbas, Abdullah ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu telefonla arayarak ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma planıyla ilgili bilgi verdiğini duyurdu. Abbas'ın sözcüsü, Trump'ın elçiliği taşımayı planladığını söylediğini, Filistin liderinin ise bunun çok tehlikeli sonuçları olacağı uyarısı yaptığını aktardı.

BAŞKA GÖRÜŞMELER DE YAPACAK

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump'ın bu görüşmeleriyle ilgili daha sonra bilgi vereceklerini duyurdu. Sanders, Başkan'ın muhtemelen başka muhataplarıyla da konuyu görüşeceğini söyledi, ama bu görüşmeler teyit edilmediğinden diğer muhatapları açıklamadı.

TEL AVİV SÜRESİ DOLDU

ABD'nin, Birleşmiş Milletler kararlarını çiğneyerek, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması halinde Ortadoğu'nun daha da karışması bekleniyor. Trump yönetimi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, elçiliği Kudüs'ü taşıyıp taşımama konusunda henüz karar almadıklarını söylemişti. Ancak Trump, elçiliğin Tel Aviv'de kalabilmesi için her 6 ayda bir imzalaması gereken belgeyi pazartesi günü mühleti dolmasına rağmen imzalamamıştı.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili yaptığı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir" demişti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.