Hava Durumu

Trump siyaseti bırakır mı? İşte konuşulanlar...

Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrılınca ne yapacak? ABD basınında aslında günlerdir bu seçenekler yazılıp çiziliyor. Kendine televizyon kanalı kuracağı, siyaseti bırakmayacağı, 2024'te 78 yaşına basacak olsa da seçimlerde yeniden aday olabileceği konuşuluyor. İşte Trump'ı bundan sonra bekleyecek hayatla ilgili ipuçları.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2020 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2020 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump siyaseti bırakır mı? İşte konuşulanlar...

Seçimler öncesinde ABD başkanı Donald Trump'in iktidarı barışcıl bir şekilde bırakmayacağını söylemesi tartışmalara yol açmıştı. Trump'ın Beyaz Saray'dan ordunun zoruyla çıkarılabileceği spekülasyonları gündeme gelmişti.

GenelKurmay Başkanı Mark Milley, ordunun bu sürece müdahil olmayacağı açıklamasında bulunmuştu.

Peki Trump öyle ya da böyle Beyaz Saray'dan ayrıldığı zaman ne yapacak? Amerikanın en zengin işadamlarından biri olan Trump'ın yeniden iş  hayatına dönmesi seçenekler arasında.

Tek dönem başkanlık yapmak zorunda kalan Jimmy Carter ve George Bush'ın aksine Trump, Beyaz Saray'dan ayrılsa da Twitter'daki 88 milyon takipçisiyle güçlü bir isim olmayı sürdürecek.

Ancak güvenlik kuralarına aykırı davranmayı sürdürmesi halinde Twitter'daki hesabının kapatılabileceği de konuşuluyor.

Trump'ın siyasetin ardından yayın hayatına atılması da muhtemel. Fox News ile rekabet edebilecek kendi kanalını kurmak istiyor.

2024'te 78 yaşına basacak olsa da seçimlerde yeniden aday olma fikrine de sıcak bakıyor. Kendi olmasa bile kızı Ivanka Trump ve büyük oğlu Donald Trump Jr'ın başkanlık için aday olmasını sağlayabileceği konuşuluyor.

Donald Trump'ın de facto olarak Cumhuriyetçi Partinin lideri olmayı sürdüreceği de tahminler arasında.

Peki siyaseti bırakma kararı alırsa ne yapacak?

Başkan olmadan önce yaşadığı New york yerine vergilerin daha düşük olduğu ve kış aylarında da ılıman bir iklime sahip olan Florida'ya yerleşebileceği söyleniyor. Veya yenilginin ağırlıyla ABD'yi terkederek başka bir ülkeye gidebileceği de konuşuluyor.

Başkanlık dönemiyle ilgili aleyhine davalar açılabileceği ve hapse girmek zorunda kalabileceğini söyleyenler de var.  Yargılanmak ve hapse girmekten kurtulmak için başka bir ülkeye yerleşebileceği de gündeme gelen spekülasyonlar arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.