Hava Durumu

Trump'tan İran'a net mesaj: Yaptırımlar daha da arttırılacak

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İran'a çok sert mesajlar veren ABD Başkanı Donald Trump, "Rejim şiddeti tırmandı ve provokasyonsuz saldırlarda bulundu. İran'ın bu davranışları devam ettiği sürece yaptırımlar daha da arttırılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan İran'a net mesaj:  Yaptırımlar daha da arttırılacak

Trump "İran böyle davrandıkça (ABD'nin uyguladığı) yaptırımlar gevşetilmeyecek, aksine daha da sıkılaştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamalarından satırbaşlar:

"Dünyadaki ülkelerin karşısındaki en büyük tehlike İran'ın baskıcı rejimidir. Suriye'de ve Yemen'de savaşın sponsorluğunu yapmaktadırlar. İran'ın nükleer silahlara erişimini engellemek için ABD'yi İran'la yapılan berbat anlaşmadan çektim"

"Rejim şiddeti tırmandı ve provokasyonsuz saldırlarda bulundu. Suudi Arabistan'ın tesislerine gerçekleştirdiği saldırının ardından İran Merkez Bankasına hiç olmadığı kadar yaptırım uyguladık. İran'ın bu davranışları kabul edilemez ya da desteklenemez. Bu davranışlar devam ettiği sürece yaptırımlar daha da arttırılacak"

"İran halkı; onlar için çalışacak, onların parasını çalmayacak ve gelecek için çalışacak bir yönetimi hak etmektedir. İran'ın liderlerinin artık ileriye adım atmaları ve diğer ülkeleri tehdit etmeleri kesmelerinin vakti gelmelidir."

"Afganistan'da Taliban saldırılarına devam ediyor ancak müttefiklerimizle birlikte barış için çalışmayı asla bırakmayacağız"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.