Hava Durumu

Trump'tan İran'a sert sözler: 'Bölgede problem çıkarıyor'

İran'ın nükleer programına yeniden başlaması durumunda 'daha büyük sorunlara' sahip olacağını belirten ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın füze denemeleri yaptığını ve bölgede problemlere neden olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan İran'a sert sözler: 'Bölgede problem çıkarıyor'

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Beyaz Saray'ın bahçesinde resmi törenle karşıladı.  İki lider ulusal marşların çalınmasısının ardından tören kıtasını selamladı. ABD Başkanı Trump törende yaptığı konuşmada, "Ziyaretiniz ittifakimiz için kritik bir döneme denk geliyor" dedi.  Görüşmede Trump, İran'la yapılan nükleer anlaşmaya değindi. İran'ın füze denemeleri yaptığını ve bölgede problem yarattığını iddia eden Trump, İran'ın nükleer programını yeniden başlatması halinde daha büyük sorunlarla karşılacağını belirtti.  Trump, İran'ın yeni bir nükleer program başlatmasının o kadar kolay olmayacağını da ileri sürdü.

OPERASYON KONUŞULDU

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'nin kimyasal silah kapasitesine yaptığı hava operasyonunu hatırlattı. Macron'a, Fransa ordusuna ve Fransız halkına desteklerinden ve kararlılıklarından dolayı teşekkür etti.  Macron da iki ülke ilişkilerinin tarihi niteliğine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından ikili görüşmeye geçildi. Macron ve Trump'ın gündeminde Batı ile İran arasındaki nükleer anlaşma, Suriye ve Rusya da bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.