Hava Durumu

Trump'tan istifa eden Abe'ye: Japonya'nın en iyi başbakanı

ABD Başkanı Donald Trump, istifa kararı alan Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi 'ülke tarihinin en iyi yöneticisi' ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan istifa eden Abe'ye: Japonya'nın en iyi başbakanı

Sağlık sorunları nedeniyle istifa kararı aldığını duyuran Japonya Başbakanı Şinzo Abe, bu şaşırtıcı kararının ardından ilk resmi görüşmesini ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdi.

Görüşmeye dair Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "ABD ile ilişkisi şimdiye kadarkilerin en iyisi olan Şinzo, yakında Japonya tarihinin en büyük başbakanı olarak tanınacak. Özel bir adam" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere de her ne kadar görevini bıraksa da Abe'nin Japonya'nın geleceğinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Deere, "Trump, Abe'nin ABD-Japonya ilişkilerşnde fantastik bir iş çıkardığını söyledi" dedi.

Abe'nin istifa kararını üzüntüyle karşılayan Trump, onu 'harika bir arkadaş' olarak niteleyerek, "Çok iyi bir ilişkimiz vardı. Bu konuda çok kötü hissediyorum" demişti.

Liberal Demokrat Parti, Abe'nin halefini belirlemek için 14 Eylül'de seçim yapacak. Yeni bir isim belirlenene kadar Abe görevine devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.